Sondaj IRES: Vinovații pentru rezultatele dezastruoase la bacalaureatul din 2011

Sondaj IRES: Vinovații pentru rezultatele dezastruoase la bacalaureatul din 2011
Cei mai mulţi dintre români cred că rezultatele de la bacalaureat reflectă nivelul real de cunoştinţe al elevilor, că instalarea de camere video a fost un lucru bun, dar care a influenţat obţinerea de rezultate proaste. Când vine vorba de demisia lui Funeriu, opiniile sunt impărţite.

Nu părinţii, nu societatea, nu ministrul Educaţiei, nici măcar profesorii. Ci elevii. Aceştia sunt principalii vinovaţi pentru rezultatele dezastruoase de la Bacalaureat din acest an, arată datele unui sondaj de opinie realizat de Institutul Român de Evaluare şi Strategie (IRES) la începutul lunii iulie, la comanda Realitatea TV.

Potrivit cercetării, 42% dintre români susţin că elevii sunt vinovaţi pentru eşecul la examene, urmaţi de sistemul educaţional - 16%, profesori - 13%, ministrul Educaţiei - 9%, conducerea ţării - 4%, părinţii - 4% şi societatea 2%.

Când vine vorba de soluţii pentru îmbunătăţirea sistemului pe care i le transmit şefului Educaţiei, românii se gândesc în primul rând la bani pentru profesori - 8%, demisia lui Funeriu - 6%, legi stabile, mai puţine modificări - 4%, să verifice calitatea profesorilor - 3%, exigenţă mai mare - 3%, să fie perseverent - 3%, reducerea numărului de materii 3%.

Sondajul a fost realizat la cererea Realitatea TV.

Comenteaza