Solidaritate la Cluj cu eleva din Covasna, care a fost ameninţată cu moartea pentru că a purtat pe cap o bentiţă tricoloră VIDEO

Solidaritate la Cluj cu eleva din Covasna, care a fost ameninţată cu moartea pentru că a purtat pe cap o bentiţă tricoloră VIDEO
Solidaritate cu eleva din Covasna, care a fost ameninţată cu moartea pentru că a purtat pe cap o bentiţă tricoloră. La Cluj, dar şi la Bucureşti, Alba Iulia, Braşov sau Bistriţa vor avea loc mâine mitinguri de susţinere a fetei. Oamenii sunt chemaţi la manifestaţii prin intermediul reţelei de socializare Facebook. La Cluj, mitingul va începe la ora 17, în Piaţa Unirii.

Scandalul bentiţei tricolore purtate de tânără ia amploare. Mii de oameni din mai multe oraşe au anunţat că vor ieşi mâine în stradă pentru a o susţine pe Sabina Elena, adolescenta din Covasna care a devenit, pe Facebook, un adevărat simbol naţional. În 15 Martie, ziua maghiarilor de pretutindeni, adolescenta a purtat pe cap, la şcoală, o bentiţă roşu-galben-albastră. Gestul a fost dezaprobat de colegii maghiari, majoritari la şcoala unde învaţă, iar diriginta a vrut să îi taie bentiţa cu o foarfecă. În plus, tânăra a fost înjurată şi ameninţată cu moartea pe Internet. "Moarte Sabina Elena! Traiasca Ungaria Mare!", scria în mesaj.

Poliţia a declarat că numele persoanei care a proferat ameninţări nu este cunoscut, dar acesta se poate citi în clar pe o reţea de socializare, aşa cum se vede dintr-o fotografie publicată de provincianews.ro. 

Astăzi, tânăra a postat o altă fotografie pe Facebook, în care apare din nou cu bentiţa, la şcoală. În mesajul ataşat fotografiei ea le-a mulţumit tuturor celor care au susţinut-o. "Sper ca v-am făcut mândri ca sunteţi români, să nu uităm un lucru: împreună suntem cei mai buni!", a scris Sabina Elena, potrivit provincianews.ro.

Conducerea liceului din Covasna a transmis astăzi printr-un comunicat de presă că persoana care a ameninţat-o pe Sabina Elena este din afara şcolii şi că nu va lua niciun fel de măsuri în urma incidentelor din 15 Martie. "Considerăm că, în această situaţie, nu este cazul să aplicăm niciun fel de sancţiuni, pentru că dorinţa noastră este aceea de a aplana orice fel de conflict, de a ne educa elevii în spiritul valorilor europene, inter- şi multiculturale şi a cultivării respectului faţă de însemnele naţionale", se precizează în comunicat.

Comenteaza