Șoferi inconștienți pe drumurile din Cluj. S-au urcat beți la volan sau fără permis

Șoferi inconștienți pe drumurile din Cluj. S-au urcat beți la volan sau fără permis

Mai mulți conducători auto inconștienți au fost prinși de polițiștii clujeni în ultimele 24 de ore.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, la data de 5 februarie a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Turda au depistat un conducător auto în vârstă de 37 de ani, din municipiul Turda, în timp ce se deplasa pe strada Piața Romană, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentrație de 1.15 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. 

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapta prevăzută și pedepsită de Codul penal. 

DOI CONDUCĂTORI AUTO DEPISTAȚI SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI, ÎN ACELAȘI TIMP

La data de 5 februarie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Dej au depistat un conducător auto de 35 de ani, din municipiul Dej, în timp ce se deplasa pe strada Unirii, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, acestuia i-a reieșit o concentrație de 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În același timp, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Dej au depistat un bărbat de 38 de ani, din comuna Cășeiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Crangului din municipiu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapta prevăzută și pedepsită de Codul penal.Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentrație de 0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi bărbați au fost conduși la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

DEPISTAȚI LA VOLAN, FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

La data de 6 februarie a.c., în jurul orei 00.45, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej au depistat un tânăr de 23 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 172F, pe raza satului Sânmărghita, fără a deține permis de conducere.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

La data de 5 februarie a.c., în jurul orei 13.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiul Cluj-Napoca au depistat un tânăr de 19 ani, din comuna Petru Rareș, județul Bistrița-Năsăud, în timp ce conducea un autoturism pe strada Fabricii din municipiul Cluj-Napoca.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deținea permis de conducere. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Comenteaza