Șofer recalcitrant: prins băut la volan, a refuzat solicitările polițiștilor

Șofer recalcitrant: prins băut la volan, a refuzat solicitările polițiștilor
Polițiștii au reținut un conducător auto care, la momentul controlului, a refuzat testarea cu aparatul etilotest, precum și recoltarea de probe biologice.

Incidentul s-a petrecut joi noaptea, la ora 01:55, când polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au oprit pentru control un bărbat de 39 de ani din Cluj-Napoca care conducea un autovehicul pe strada Emil Isac.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar fi fost sub influența alcoolului, polițiștii au solicitat testarea cu aparatul etilotest, precum și recoltarea de probe biologice. Bărbatul a refuzat să dea curs solicitărilor legale ale polițiștilor.

Prin urmare, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în urma prezentării în fața magistraților a fost dispusă măsura controlului judiciar.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

 

Comenteaza