Update SMURD, prim-ajutor în cazul bărbatului mort după protestul din 10 august. Ce le-a spus acesta medicilor

SMURD, prim-ajutor în cazul bărbatului mort după protestul din 10 august. Ce le-a spus acesta medicilor
| Foto: playtech.ro

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a făcut precizări referitoare la bărbatul decedat în cursul nopții de 19 către 20 august 2018, după ce, pe 10 august, participase la protestul din Piaţa Victoriei. 

UPDATE: Bărbatul din Turnu Măgurele, care a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, a fost diagnosticat cu ulcer.

“La Spitalul Judeţean s-a prezentat în data de 15 august, prin transfer, un pacient de 68 de ani cu hemoragie digestivă superioară exprimată prin malenă şi sindrom anemic sever. Investigaţiile au confirmat diagnosticul de ulcere multiple sângerânde şi a fost internat la Terapie Intensivă unde a beneficiat de tratament specific pacientului critic”, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, de Spitalul Judeţean Alexandria.

___________________________________

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a informat luni că, Ilie Gâzea, bărbatul de 62 de ani care a participat la mitingul din 10 august din Capitală şi care a murit la Spitalul din Alexandria, a primit îngrijiri de la echipajele SMURD din Piaţa Victoriei şi i s-a propus transportul la un spital din Bucureşti, "acesta refuzându-l sub semnătură".

"În urma informațiilor conținute în documentele de la intervenția echipajelor medicale de urgență și prim ajutor calificat din Piața Victoriei în noaptea de 10 august 2018, s-a constatat că pacientul s-a prezentat la una dintre ambulanțele SMURD aflate la fața locului, acuzând Epistaxis (sângerare la nivelul nasului).

Pacientul a declarat echipajelor de urgență că suferea de boli cronice, precum hipertensiune arterială, iar la momentul examenului clinic, pacientul era conștient, cooperant, cu tensiunea arterială mărită (161/126), și oxigenare în limite normale (97%).

În urma acordării primului ajutor, i s-a propus pacientului transportul la spital, acesta refuzându-l sub semnătură", scriu reprezentanţii DSU într-o postare pe Facebook.

Comenteaza