"Smart Flyer" pentru cei care cer viză de SUA. Pentru a intra în programul Visa Waiver, rata de refuz trebuie să scadă sub 3%

"Smart Flyer" pentru cei care cer viză de SUA. Pentru a intra în programul Visa Waiver, rata de refuz trebuie să scadă sub 3%

MAE a elaborat un document online care conţine informaţii utile referitoare la paşii de urmat pentru obţinerea vizei pentru călătorii de scurtă şedere în SUA, cu rugămintea ca românii "să consulte cu maximă atenţie procesul de solicitare".

MAE informează că, prin simpla accesare a QR-codurilor incluse în acest document, românii care intenţionează să călătorească în SUA, în scop de afaceri sau turistic, pentru mai puţin de 90 de zile, intenţionând astfel să depună cereri pentru obţinerea vizei temporare de tip B1/B2, vor fi direcţionaţi către formularul DS-160, necesar a fi completat pentru acest tip de viză şi vor afla informaţii privind achitarea taxei de viză, încărcarea unei fotografii la standardele solicitate în aplicaţie şi programarea la interviu.

Publicarea şi diseminarea acestui material informativ se înscrie în demersurile întreprinse constant de MAE şi celelalte autorităţi cu competenţe în domeniu pentru atingerea obiectivului urmărit de către Guvernul României, respectiv includerea României în Programul american Visa Waiver, precizează reprezentanţii ministerului.

MAE reaminteşte că includerea României în Programul Visa Waiver va permite cetăţenilor români să călătorească fără viză în SUA, pentru scurtă şedere (de până la 90 de zile), în scop de afaceri sau turistic. Principalul criteriu tehnic stabilit de legislaţia americană pentru includerea în acest program, care nu permite la acest moment accesul României, este ca rata de refuz pentru vizele turistice şi de afaceri înregistrată în anul precedent să se situeze sub plafonul de 3%.

Astfel, MAE recomandă cetăţenilor români "să consulte cu maximă atenţie procesul de solicitare a vizei necesare pentru călătorii de scurtă şedere în Statele Unite ale Americii în scop de afaceri sau turistic şi să aplice pentru obţinerea acesteia numai după ce se asigură că îndeplinesc condiţiile necesare". 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza