Situație gravă la Cluj. Nu mai sunt locuri în spitale nici la ATI, nici la non ATI. Prefect: "stăm foarte rău"

Situație gravă la Cluj. Nu mai sunt locuri în spitale nici la ATI, nici la non ATI. Prefect: "stăm foarte rău"

Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, spune că situația din spitalele clujene este foarte gravă. Potrivit acestuia, nu mai sunt paturi libere la ATI, dar nici măcar la non ATI.

”Aș putea spune că stăm rău, dar din păcate stăm foarte rău, pentru că paturi nu mai sunt nici măcar la non ATI. De ATI nici nu are rost să povestim, pentru că paturile sunt epuizate în totalitate. Eventual se mai găsesc 2-3 paturi într-o zi sau două din săptămână, dar doar la Spitalul de Copii, deci nu vorbim de adulți și cazuri severe sau critice. Atât paturile din ATI, cât și cele de pe secții sunt epuizate din păcate”, a declarat prefectul Tasnadi Szilard, la TVR Cluj.


 Prefectul a mai spus că vor fi deschise alte secții COVID.

”Discutăm și cu spitale din mediul privat. În măsura în care nu vom putea ajunge la o înțelegere cu aceste spitale, atunci desigur ultima soluție este de a transforma câte o parte din fiecare spital în secție de COVID. Spitalul Polaris este o variantă. În interiorul variantei Polaris, avem câteva opțiuni, să facem tot spitalul COVID, ori facem o secție COVID de la un alt spital. Cei de la Polaris au toate dotările și toată aparatura necesară, problema majoră este lipsa de personal”, a declarat prefectul Tasnadi Szilard.

Comenteaza