Situaţia comunei Floreşti, într-o expoziţie la Bastionul Croitorilor

Situaţia comunei Floreşti, într-o expoziţie la Bastionul Croitorilor
Comuna Floreşti, cât un oraş - cel puţin ca număr de locuitori, este analizată din perspectiva aglomerării urbane într-o expoziţie ce va fi vernisată mâine la Bastionul Croitorilor.

Proiectul, care tratează contrastul dintre confortul privat şi spaţiile exterioare „care au rămas ale nimănui", în zonele dezvoltate haotic în ultimii zece ani, „Superbia", a reprezentat România la Bienala de Arhitectura din Veneţia 2010.

Expoziţia cu rezultatele atelierului de la sfârşitul anului trecut, include cartarea unei zone a comunei Floreşti, din vecinătatea municipiului Cluj-Napoca. „Pe baza acestui studiu şi a viitoarelor dezbateri cu locuitorii de acolo intenţionăm să definim micro-intervenții urbane cu scopul de a răspunde cât mai direct nevoilor comunităților existente aici, de a fi implementate într-o fază viitoare (2012) şi de a genera o dezvoltare viitoare a unui sitem de spaţii publice", spun organizatorii.


Expoziţia va fi vernisată mâine la ora 19 şi poate fi vizitată până în 3 februarie.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza