Sindicatul Europol, despre abuzul persoanei transgender la Cluj: ''A fumat ceva de calitate... ''

Sindicatul Europol, despre abuzul persoanei transgender la Cluj: ''A fumat ceva de calitate... ''

Sindicatul Europol susține că persoana transgender, despre care un ONG a spus că a fost abuzată și jignită de polițiștii de frontieră pe Aeroportul Cluj, a fost tratată ca orice alt pasager.

''Polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului „Avram Iancu” Cluj Napoca sunt acuzați că ar fi umilit în public pe o femeie transgender, pe care ar fi și privat-o de libertate, în data de 15 iunie 2021, în timp ce încerca să intre în România.

Potrivit ONG-ului, două colege de-ale noastre ar fi supus-o unor ”umilințe violente”, ridicându-se de pe scaunele din ghișeu și țipând la aceasta „bărbat, bărbat!”, după care au încuiat-o într-o cameră, fără a-i oferi vreo explicație. Mama persoanei ”abuzate” vine și completează seria acuzațiilor: „O doamnă a întrebat-o în limba română dacă este ea de pe pașaport și fata i-a zis „da” și zice de ce aveți numele bărbat și vă îmbrăcați femeie? Au ținut-o acolo cam o oră și ceva. Zice că s-a simțit foarte umilită pentru că lumea trecea pe lângă ea, se uita la ea. Ea încerca să vorbească, nu o lăsau”.

Acum ar veni întrebarea firească: „de ce ar face așa ceva polițiștii de frontieră” iar răspunsul este foarte simplu, nimic din ce a scris ONG-ul nu este real, acuzațiile nu există iar întreaga stare de fapt a fost documentată prin intermediul înregistrărilor audio-video din aeroport:

- persoana transgender s-a prezentat la controlul de frontieră în data de 15 iunie pentru a ieși din țară, nu pentru a intra în România;
- controlul de frontieră a durat 2 minute și 40 de secunde, nicidecum 2 ore așa cum susține în mod fals familia și reprezentanții ONG-ului;
- după efectuarea controlului de frontieră aceasta a plecat imediat spre porțile de îmbarcare, nicidecum nu a fost „reținută”, „încuiată” și „umilită” în vreo încăpere a Poliției de Frontieră;
- Colegii noștri s-au adresat persoanei în cauză cu ocazia efectuării controlului de frontieră cu pronumele personal de politețe ”dumneavoastră”, și nu s-au adresat cu ”bărbat, bărbat” așa cum au fost acuzați.

Înțelegem efervescența acestui subiect al orientării sexuale, însă de aici și până la a minți și a prezenta date false, care nu au nicio legătură cu realitatea, demonstrează că singurul scop al ONG-ului este de juca cartea „victimizării” persoanelor din această comunitate, doar pentru a atrage atenția. Mai mult, dacă un control care a durat 2 min și 40 de secunde a fost perceput de transgender că a durat 2 ore, înseamnă că ceea ce a fumat, este ceva de calitate. Lamentabil și penibilă o asemenea abordare'', susțin cei de la Sindicatul Europol.

Comenteaza