Sindicalistul Andreica, după ce Cherecheș a fugit din țară: În Schengen, fuga condamnaților penal din țară va fi ceva normal

Sindicalistul Andreica, după ce Cherecheș a fugit din țară: În Schengen, fuga condamnaților penal din țară va fi ceva normal

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie, a fost depistat şi reţinut, marţi, de poliţiştii bavarezi. Deşi nu suntem în Schengen şi avem controale la frontieră, Cherecheş a reuşit să treacă fraudulos graniţa. 

Sindicalistul Cosmin Andreica spune că fuga condamnaților penal din țară va fi ceva normal dacă România intră în Schengen și controalele de la graniță se ridică.

„E o discuție mai amplă și este de analizat și modul în care Ministerul a reacționat. Pe de-o parte, să știți că acesta va fi viitorul dacă intrăm în Schengen. Adică dacă săptămâna trecută eram în Schengen, Cătălin Cherecheș nu mai trebuia să folosească actul de identitate al vărului său, ci pur și simplu pleca”, a declarat Cosmin Andreica la EuropaFM.

Andreica acuză totodată faptul că demiterile din poliție au fost simulacre și că de fapt șefii destituiți au fost revocați temporar din funcții, de ochii lumii. "Dacă într-o țară, într-un stat de drept, aceste persoane rămâneau în funcție, erau cercetate disciplinar, era stabilită vinovăția lor din perspectiva prevederilor încălcate de către aceștia având în vedere pozițiile pe care le ocupă în instituție și vedeam niște sancțiuni disciplinare.

Acum, însă, vedem o listă de oameni, niște proscriși care au fost eliberați din funcție, dar ei nu au răspuns penal, administrativ, disciplinar, pentru ceea ce s-a întâmplat în cazul Cherecheș și nici nu știm dacă a existat vreo vinovăție din partea lor și în ce a constat. Ori, acest lucru mă duce cu gândul mai degrabă la un stabor, și nu la un stat de drept", a spune Andreica. 

Amintim faptul că fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş a fost prins de poliţiştii germani în Augsburg după ce fugise din ţară înainte cu câteva ore de a primi  decizia condamnării definitive în cazul în care era judecat pentru corupţie.

Acesta avea asupra lui mii de euro și o carte de identitate emisă de autoritățile din Italia. De asemenea, în posesie şi un buletin românesc, o legitimație pentru cadre militare în rezervă, dar și o legitimație de parlamentar care, însă, nu mai este valabilă din 2012. Însă după intrarea în Schengen, acestea nu vor mai fi necesare deoarece controalele nu vor mai exista la frontieră, iar infractorii vor putea circula în voie. 

CITEŞTE ŞI: Cherecheş a fost rănit la bărbie după ce a opus rezistenţă când a fost prins. Avea la el aproape 4.000 de euro și mai multe legitimații, între care și una de parlamentar expirată

Comenteaza