Sindicaliştii nu renunţă la proteste

Sindicaliştii nu renunţă la proteste
Sindicaliştii clujeni din Coaliţia Profesioniştilor din Sistemul Sanitar (CPSS) sunt decişi să înceapă protestele.

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat o serie de întâlniri şi discuţii, însă reprezentanţii angajaţilor din sistemul sanitar susţin că vor angajamente ferme în privinţa creşterilor salariale, dar şi a schimbărilor legislative cerute. "Discuţii au fost şi vor mai fi, dar vrem stabilirea a ceva concret, un angajament ferm din partea factorilor responsabili. Ne referim la creşterile salariale, la deblocarea posturilor, la noua structură de organizare a spitalelor cu care nu suntem de acord. Vrem să vedem negru pe alb aceste schimbări: să fie publicate în Monitorul Oficial", a comentat liderul sindicatului Sanitas Cluj, Ştefan Roman.

Întâlnirile programate de MS cu CPSS, pentru 28 şi 31 octombrie, nu îi înduplecă pe sindicalişti. În 2 noiembrie va fi organizat un marş de protest la Bucureşti. Din Cluj vor participa aproximativ 300 de persoane.

"Calendarul protestelor rămâne în picioare: în 2 noiembrie urmează marşul şi mitingul de protest la care vor participa aproximativ 300 de persoane din Cluj", a arătat Roman.

 

Comenteaza