Și-a construit sau renovat casa în Florești, iar gunoiul de pe șantier l-a aruncat într-o zonă protejată în Făget

Și-a construit sau renovat casa în Florești, iar gunoiul de pe șantier l-a aruncat într-o zonă protejată în Făget
La începutul acestei săptămâni, poliţiştii locali au descoperit un depozit de deșeuri, de mari dimensiuni, pe marginea drumului Sf. Ioan, la limita sitului NATURA 2000 Făgetul Clujului /Valea Morii – o arie naturală protejată de interes comunitar.

În verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana responsabilă de depozitrea ilegală a deșeurilor (moloz, mobilier dezafectat, cutii metalice, ambalaje, deșeuri din plastic etc.) în zona amintită. Ba mai mult, gunoiul a fost adus de pe raza comunei Florești.

"Persoana în cauză a fost sancționată în baza H.C.L. nr. 191/2009 privind buna gospodărire a municipiului Cluj-Napoca cu amendă în valoare de 2.500 Lei. De asemenea, prin Procesul verbal de constatare a contravenției întocmit pe numele contravenientului F.L.L. s-a consemnat ca şi măsură complementară respectarea legislației în vigoare cu privire la gestionarea deșeurilor", se arată într-un comunicat remis presei. 

Deșeurile au fost transportate la rampa de gunoi Pata-Rât.

Poliția Locală recomandă și cu această ocazie persoanelor fizice și juridice să încheie contracte pentru ridicarea deșeurilor cu firmele autorizate și abilitate pentru această activitate de pe raza municipiului Cluj-Napoca, urmând ca acestea să fie depozitate numai în locurile special amenajate, cu respectarea legislației în vigoare.

Comenteaza