Sfaturi de la managerii celor mai importante companii clujene

Sfaturi de la managerii celor mai importante companii clujene
400 de elevi de la Şcoala Internaţională Cluj au parte în această săptămână de întâlniri cu directorii unor firme importante, cu ocazia celei de-a doua ediţii a proiectului “My Money Week”.

Elevii au avut parte ieri de întâlniri cu personalităţi de marcă din diferite domenii, care le-au povestit cum au ajuns să aibă succes în carieră. În plus, cei 400 de copii care studiază la Şcoala Internaţională şi Grădiniţa Happy Kids învaţă în această săptămână ce înseamnă banii, chiar dacă cei de care dispun sunt "bani virtuali".

Totodată, copiii învaţă cum funcţionează o bursă de valori, ce sunt acţiunile şi ce pot face cu banii pentru a deveni oameni de succes în viaţă. "Proiectul «My Money Week» e conceput pe model britanic. Doamna profesoară Camelia Vlad a venit cu ideea pentru că este responsabilă şi cu programul de dirigenţie. Proiectul acesta de educaţie financiară este parte dintr-un program de dirigenţie pe un model britanic", a declarat Anca Rusu, director al departamentului de înscrieri şi comunicare de la Şcoala Internaţională. În cadrul proiectului, elevii au parte de o serie de concursuri pe tema "Casa mea ECO", prin care aceştia trebuie să modifice o casă obişnuită într-una ecologică având o sumă de bani pentru investiţii. Un alt concurs pentru elevii din clasele I-VIII a fost cel cu privire la modul cum vor arăta banii în anul 2040. Poate cea mai importantă componentă a proiectului "My Money Week" este concursul dintre trei "case" (grupe de elevi - n. red.), în care copiii primesc bani de hârtie denumiţi "Funny Money" pentru acţiuni sau atitudini pozitive de-a lungul săptămânii. "În cadrul întâlnirilor zilnice dintre case, elevii se vor hotărî asupra felului în care vor proceda pentru a creşte suma de bani până la sfârşitul săptămânii, bani ce vor fi depuşi zilnic la Banca virtuală", au explicat reprezentanţii şcolii.

Ieri, în cursul "Zilei Carierei" de la Şcoala Internaţională, aproximativ 100 de elevi au luat parte la un workshop unde directorii mai multor companii de renume au povestit despre felul în care au reuşit să aibă succes în activitatea pe care o realizează. Între cei care au vorbit în faţa elevilor s-au numărat Tiberiu Moisă, director executiv în cadrul Băncii Transilvania, Alina Soroştineanu, manager de proiect în cadrul Holcim, Eusebiu Burcaş, specialist financiar, Emilia Botezan, director Birou Relaţii Externe în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Boris Wouters, general manager la Office Depot, Claudia Sas, product mastermind la Inspire Conference & Events Center, dar şi Simona Baciu, fondatoarea Şcolii Internaţionale Cluj. "Vreau să îi conving că merită să rămână deschişi către hobby-urile şi pasiunile lor chiar dacă ele nu au legătură directă cu profesia pe care şi-o vor alege pentru că asta le va construi în timp o oarecare competitivate personală. Diferenţa se va face foarte mult în capacitatea fiecăruia de a depăşi obstacolele. Oamenii care au reuşit să facă ceva sunt oameni care nu se opresc la primul obstacol", a spus Tiberiu Moisă. La rândul lui, Boris Wouters, general manager la Office Depot, a explicat necesitatea de a avea angajaţi cu studii, dar şi cu experienţă în domeniu. "Susţin acest proiect ca urmare a experienţei mele cu angajaţii absolvenţi din Cluj. Observ că vin absolvenţi cu cunoştinţe academice, dar cărora le lipseşte uneori experienţa în business. Iniţiativele de genul acesta sunt necesare pentru că transformă cunoştinţele academice într-unele practice", a spus Wouters.

Ce spun elevii

"E cea mai frumoasă săptămână din an. Eu sunt căpitan al unei «case» şi trebuie să am grijă de finanţe. Jumătate din lucrurile pe care le-am aplicat în aceste zile le-am învăţat la cursul de business. Pentru mine e o sursă de inspiraţie să văd oameni importanţi care să ne spună prin ce au trecut ei pentru a avea succes", a declarat Oana Păcurar, de 16 ani, elevă în clasa a X-a la Şcoala Internaţională.

 

 

Comenteaza