Senzaţional! Bărbat de 60 de ani distrus în bătaie de două ori în 20 de zile, la comanda unui individ care-l concurează

Senzaţional! Bărbat de 60 de ani distrus în bătaie de două ori în 20 de zile, la comanda unui individ care-l concurează
De această dată victima s-a ales cu braţul fracturat în două locuri, trei coaste rupte şi trupul răvăşit de lovituri.

Am mai scris pe larg, într-un articol anterior, despre drama lui Vasile Mureşan, un turdean în vârstă de 60 de ani care s-a apucat de creşterea oilor în localitatea Băişoara. Acesta, după ce s-a pensionat în urmă cu câţiva ani de la Fabrica de Sticlă din Turda, s-a mutat în renumita localitate de munte şi şi-a investit economiile de-o viaţă în creşterea oilor.

Însă - susţine el - acolo a tulburat apele unui afacerist local, pe nume Cristi, care - pe data de 29 iunie - a tocmit trei indivizi să-l snopească în bătaie şi să-l alunge din zona de păşunat, pe care turdeanul o cumpărase de la săteni.

Atunci a fost atacat de către trei indivizi din anturajul patronului concurent. Au venit cu ATV-urile şi l-au rupt în bătaie chiar în stână, fiind obligat apoi, după bătaia căpătată, să stea două săptămâni în spital.

Omul a depus plângere penală împotriva acestuia imediat după ieşirea din spital. Însă n-a trecut mai mult de o săptămână - timp în care poliţia n-a avut răgazul să facă prea multe - că omul a fost din nou desfiinţat în bătaie.

Cea de-a doua agresiune s-a repetat la 20 de zile de la prima, pe 19 iulie, având loc tot în zona stânii sale. Însă de data aceasta făptuitorii au fost alţii - şi mult mai brutali: „Banana" - un cunoscut rom din zonă, şi trei ciraci de-ai săi.

Povesteşte victima, abia întoarsă din spital, cu mâna operată în două locuri, trei coaste rupte şi multe alte urme de violenţă pe corp: "Mi-a zis în faţă Cristi cu o jumătate de oră înainte să fiu atacat: <Vezi, că vin ţiganii peste tine să te omoare!> Şi atunci, cum să nu-i fi plătit el? De unde să ştie că vin să mă omoare? Omului ăsta îi e ciudă pe mine fiindcă, spre deosebire de el, eu le plătesc localnicilor închirierea păşunilor şi de aceea mă tot îndeamnă să mă car de acolo. Dar n-o să mă car, fiindcă n-am unde..."

Atacul romilor a avut la data de 19 iulie, în jurul orei 21:00, când Vasile era singur. L-au distrus în bătaie şi l-au lăsat acolo să zacă, timp de peste o oră şi jumătate, până când l-a găsit ciobanul său care se întorcea de la păscut cu oile. Le dusese la "cina" de după mulgere - explică el - cea care face laptele mai bun şi mai dulce.

A ajuns de urgenţă la spitalul din Turda, de unde după ce a primit primele îngrijiri medicale a fost transferat la Ortopedie, la Cluj-Napoca, unde a rămas internat până marţi, 4 august. Acolo a suferit două operaţii la braţ, i s-au implantat tije metalice, dar mai are câteva probleme. Pe lângă braţul rupt şi coaste rupte, doi dinţi din faţă i-s căzuţi şi de asemenea prezintă urme îngrozitoare, de lovituri - pe spate, picioare şi braţe.

Explică soţia ciobanului: "La prima agresiune cei trei bătăuşi au fost chemaţi la şeful de post şi şi-au luat angajamentul că n-o să-l mai bată pe soţul meu. S-au ţinut de cuvânt: acum l-au bătut alţii! Şi din nou, cel care a incitat a fost Cristi! De data aceasta i-au furat şi telefonul mobil, ca să nu poată cere ajutor şi 15 milioane de lei vechi, din chimir. Şi încă n-a ajuns acasă să-şi numere oile, fiindcă bănuieşte că i-au furat şi din oi!"

Bărbatul plânge de disperare şi durere. Nu ştie ce să mai facă. Nevasta lui mărturiseşte că de data aceasta vor recurge la măsuri drastice, la rândul lor. Pe lângă plângerea penală pe care o vor depune la poliţia din zonă, de data aceasta, pentru mai multă siguranţă se vor adresa şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda!

După ce l-au consultat timp de mai bine de o oră, medicii legişti i-au eliberat victimei un certificat medico-legal în care îi recomandă 60 de zile de îngrijiri medicale.

„Vă daţi seama, ce pierderi am! Timp de cel puţin cinci săptămâni n-o să-mi pot mişca braţul, iar apoi vor trece alte câteva până să reuşesc să-mi mulg oile. M-au distrus, fiindcă deja - încă de la prima bătaie - mi-am lăsat mulsul iar oile şi-au pierdut laptele şi o-nţărcat," mărturiseşte acesta, plângând în hohote, înainte să părăsească incinta IML Cluj.

Comenteaza