Sentinţă definitivă în procesul de şantaj al lui Arpad Paszkany, în 26 aprilie

Sentinţă definitivă în procesul de şantaj al lui Arpad Paszkany, în 26 aprilie
Omul de afaceri clujean Arpad Paszkany va afla în 26 aprilie sentinţa definitivă în procesul în care este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional, după ce ieri a avut loc ultimul termen al recursului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), formulat de procurori.

Şedinţa de judecată care a avut loc ieri a durat câteva ore, iar magistraţii instanţei supreme au decis să amâne pronunţarea pentru data de 26 aprilie.

Amintim că Paszkany a fost achitat în 11 martie 2011 de magistraţii Curţii de Apel Cluj în dosarul deschis de proprietarul Iulius Mall, Iulian Dascălu. Paszkany era acuzat de sprijinirea unui grup infracţional şi şantaj în dosarul "Gazeta II". Curtea de Apel Cluj a respins recursul procurorilor de la Serviciul Teritorial Cluj DIICOT împotriva hotărârii Tribunalului Cluj, ca instanţă de fond, în care omul de afaceri Arpad Paszkany era, de asemenea, achitat. Procurorii DIICOT au atacat hotărârea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit anchetatorilor, Paszkany ar fi folosit publicaţiile trustului Gazeta în interes personal sau al societăţilor sale, orchestrând şantajul exercitat de către membrii grupului, respectiv pentru a determina societăţile concurente să facă sau să nu facă anumite activităţi, să renunţe la participarea la licitaţii sau să încheie contracte în scopul de a obţine foloase materiale în scop ilicit.

De asemenea, omul de afaceri clujean a fost acuzat că, în perioada ianuarie- noiembrie 2006, ar fi determinat o campanie denigratoare prin intermediul publicaţiilor trustului Gazeta la adresa lui Iulian Dascălu, reprezentantul Iulius Grup Iaşi, firmă pe care ar fi şi constrâns-o prin ameninţări să-i cedeze, pentru suma derizorie de 10.000 de euro, o suprafaţă de teren de 13.974 de metri pătraţi situată în municipiul Cluj-Napoca, a cărei valoare de piaţă era de 400.000 de euro.

 

Comenteaza