Semnal de alarmă! Octombrie 2019, record de căldură

Semnal de alarmă! Octombrie 2019, record de căldură

Serviciul de monitorizare a schimbărilor climatice din Uniunea Europeană a transmis că luna trecută a fost cea mai caldă lună octombrie înregistrată vreodată.

La nivel global, temperaturile au fost cu 0.69 grade Celsius mai ridicate decât normalul pentru luna octombrie între anii 1981 şi 2010, potrivit datelor publicate marți de serviciul de monitorizare prin satelit al Uniunii Europene, Copernicus Climate Change Service. În plus, octombrie 2019 a fost cu 0.01 grade Celsius mai caldă decât luna octombrie a anului 2015. De asemenea, recorduri de temperaturi au fost doborâte şi în septembrie, iar iulie a fost cea mai fierbinte lună de când se fac măsurătorile de temperaturi, transmite AFP

„Din cauza creşterii continue a emisiilor de gaze şi a impactului asupra temperaturilor globale, recordurile vor continua să fie depăşite în viitor”, a spus Jean-Noel Thepaut, directorul institutului pentru schimbări climatice Copernicus.

Temperaturile au fost peste medie în aproape toată Europa, însă alarmant este faptul că zona de gheață a Arcticii a consemnat, luna trecută, reduceri record.

Comenteaza