Ședință la Prefectura Cluj. AJOFM, ITM și Direcția de Statistică, chemate LA RAPORT

Ședință la Prefectura Cluj. AJOFM, ITM și Direcția de Statistică, chemate LA RAPORT
| Foto: facebook.com/PrefecturaCluj

Ședința lunară a Colegiului Prefectural și a Comisiei de Dialog Social a avut loc, luni, la sediul Prefecturii, sub conducerea subprefectului Tasnádi István-Szilárd și în prezența subprefectului Răzvan Ciortea.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Cluj, în cadrul întâlnirii au fost dezbătute următoarele tematici:

1. Ana Maria Chiciudean, director executiv Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj a prezentat programele de formare profesională pe care le desfășoară Serviciul Public de Ocupare al județului Cluj în mediul rural.

AJOFM Cluj asigură gratuit o varietate de servicii adaptate nevoilor angajatorilor și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă prin informare şi consiliere profesională, medierea muncii (burse ale locurilor de muncă), formarea profesională, evaluarea şi certificarea competențelor profesionale dobândite pe alte căi decât cele formale, consultanță şi asistență pentru începerea unei afaceri, completarea veniturilor salariale ale angajaților, stimularea mobilității forței de muncă.

2. Daniel Păcurariu, inspector șef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj a prezentat cele mai importante modificări legislative în domeniul relațiilor de muncă.

3. În ultima parte a întâlnirii, Emilia Negrilă, director executiv Direcția Județeană de Statistică Cluj a prezentat datele provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021, pe care le puteți consulta accesând următorul link: https://bit.ly/3EEDhnn.

 

Comenteaza