Foto Se vrea pistă de biciclete pe malul Someşului, între Gilău şi Bonţida: "Acum sunt noroaie, deșeuri şi garduri de sârmă ghimpată"

Peste 70 de persoane am participat la turul ciclist din weekend și la dezbatere.

"Prin turul ciclist și prin dezbatere am venit cu o provocare pentru primarul Emil Boc și ceilalți primari din zona metropolitană: să realizeze o pistă de biciclete de-a lungul Someșului, între Gilău - Florești - Cluj - Apahida - Jucu - Bonțida. Pista ca proiect de anvergură poate fi realizat în actualul mandat, în condițiile în care alte proiecte mari de infrastructură nu vor fi finalizate în 2024.

Pista e necesară pentru navetă între localități, dar și pentru petrecerea timpului liber. Proiectul poate fi realizat prin Agenția de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj.

Din păcate, în 2020, în loc de pistă, vedem gunoaie atât în Florești, cât și în zona aeroportului, de aceea ne-am mobilizat cu o sesizare colectivă la tur legată de deșeuri. Apoi, am văzut și cât de haotic s-a dezvoltat imobiliar Clujul. În loc sa fie piste și alei de promenadă la Someș, am văzut noroaie, deșeuri, plus garduri de sârmă ghimpată la râu", spun ONG-urile Clubul de Cicloturism Napoca, Asociația Societate Organizată Sustenabil S.O.S și Asociația Go4Fun, declarându-se optimiști că reuşesc să aducă la masă în perioada imediat următoare primarii din zona metropolitană pentru a gândi împreună un proiect care poate fi demarat din 2021. 

Comenteaza