Se strică vremea la Cluj, în weekend. La ce să te aştepţi VIDEO

Se strică vremea la Cluj, în weekend. La ce să te aştepţi VIDEO
Vremea se răceşte puternic în acest final de săptămână, iar specialiştii au emis o avertizare cod galben de viscol şi frig. Ministrul de Interne, Radu Stroe, a anunţat astăzi că Administraţia Naţională de Meterologie ar putea emite, în următoarele ore, chiar şi o avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol.

Specialiştii Centrului Regional Meteo Cluj spun că în următoarele zile vremea se va răci, iar temperaturile vor scădea sub zero grade.

"Începând din această noapte, chiar din cursul după-amiezii, vremea se va înrăutăţi, temperaturile aerului vor scădea treptat astfel încât începând din cursul nopţii în zona de munte va începe să ningă şi în zonele joase precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare", spune meteorologul Narcis Maier.

Meteorologii au anunţat că vântul se va intensifica şi în zonele de munte, unde va viscoli zăpada. Specialiştii se aşteaptă ca în cursul nopţii să cadă precipitaţii în cantităţi de 10-15 litri pe metru pătrat. De mâine, vremea se va răci accentuat, iar temperaturile maxime nu vor trece de cinci grade Celsius.

"De sâmbătă dimineaţă vom avea temperaturi de iarnă, temperaturi în zona depresionară scăzând undeva spre -11, -12, iar sâmbătă şi duminică se mennţine vremea rece cu maxime în jurul la 0 grade", adaugă Maier. "Temperatura va fi undeva între -2 şi + 2 grade, iar minimele în cursul dimineţii de duminică vor scădea mult, până spre -18 grade".-

Săptămâna viitoare, meteorologii apreciază că vremea se va menţine rece.


Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Călin Fedeleş

 

Comenteaza