Se schimbă felul în care facem plajă. Primele cabine din plexiglas apar în Santorini

Se schimbă felul în care facem plajă. Primele cabine din plexiglas apar în Santorini

Grecia se pregăteşte să îşi reprimească turiştii. Pe o plajă din Santorini au fost instalate primele cabine din plexiglas. Fiecare cabină are două şezlonguri, iar angajaţii de pe plajă vor purta măşti şi mănuşi. Grecia a raportat peste 2.600 de cazuri de coronavirus şi 144 de morţi.

Nu ştim încă dacă vom putea pleca în vacanţă vara acesta, dar în Grecia, una dintre destinaţiile favorite ale românilor, se fac pregătiri pentru primii turişti.

Un bar de pe plaja din Santorini a devenit primul din Grecia care a instalat panouri de plexiglas în jurul șezlongurilor, pentru a proteja potențialii turiști de infecția cu coronavirus. Patronul barului situat pe faimoasa plajă cu nisip negru din Perissa a venit cu această idee “inovatoare” pentru a se asigura că oamenii vor putea în această vară să meargă pe plajă și, în același timp, să se simtă în siguranță.

Cabinele din plexiglas adăpostesc două şezlonguri, o umbrelă şi vor avea avea şi un dispozitiv cu gel dezinfectant.

"Trebuia să găsim o soluţie pentru a-i face pe oameni să se simtă în siguranţă în această vară. Nu putem aştepta după recomandările autorităţilor, trebuie să fim proactivi", spune proprietarul unei plaje.

Economia Greciei se bazează în mare măsură pe turism, dar din cauza eidemiei de coronavirus, numeroşi turişti şi-au anulat vacanţele. Deşi, statul elen a început măsurile de relaxare a carantinei, nu este clar când vor fi ridicate şi restricţiile de călătorie, transmite Mediafax.

Comenteaza