Se reia traficul aerian către 17 state, persoanele care vin din aceste ţări nu mai stau în izolare

Se reia traficul aerian către 17 state, persoanele care vin din aceste ţări nu mai stau în izolare

A treia etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus începe în 15 iunie şi presupune reluarea mai multor activităţi.

Guvernul a decis că se reia traficul aerian spre şi dinspre Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. De asemenea, persoanele care vin din aceste ţări nu mai sunt obligate să stea 14 zile în izolare la domiciliu sau în carantină, aceste state având în ultimele două săptămâni număr redus de cazuri la milionul de locuitori.

Lista cu statele pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni, până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi ţări. ”Persoanele care vin în România din ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare, dar care, înaintea plecării din ţara respectivă, nu au stat cel puţin 14 zile pe teritoriul acesteia, intră în carantină/izolare la locuinţa/ locaţia declarată, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparţinătorii, după caz”, a decis Guvernul.

Autorităţile au precizat, de asemenea, că vor intra în izolare sau carantină şi persoanele care vin din alte state şi care dor tranzitează una dintre ţările aflate în aşa-numita ”zonă verde”.

Etichete
Comenteaza