Se reia distribuirea laptelui în şcolile clujene

Se reia distribuirea laptelui în şcolile clujene
După ce săptămâna trecută în şcolile din judeţul Cluj a ajuns lapte stricat, distribuirea unui nou lot de produse a fost reluată marţi.

Distribuirea produsului prin programul guvernamental "Laptele și cornul" a fost sistată săptămâna trecută, după ce au fost reclamate probleme de neconformitate. Suspiciunile au pornit după ce mai multe cadre didactice au reclamat faptul că recipientele în care era ambalat laptele prezentau anumite deformări. După analiza acestuia, specialiştii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Cluj au descoperit probleme ordin bacteriologic şi au dispus retragerea de pe piaţă a întregului lot.

Marţi, în şcoli a ajuns un lot nou de lapte. "De astăzi (marţi, n.red.) se intră în normalitate. Important e că nu a fost niciun copil bolnav, a fost o acţiune preventivă pe care noi am luat-o vineri în urma sesizării unor directori şi cred că a fost bine aşa, lotul a fost retras. Azi noapte a intrat un alt lot care a fost verificat de DSV Suceava şi Cluj, am primit acordul de la ei şi, practic, în acest moment produsul s-a distribuit deja în toate unităţile de învăţământ", a declarat Valentin Cuibus, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

Licitaţia pentru distribuirea laptelui din programul guvernamental "Laptele şi cornul", organizată de Consiliul Judeţean Cluj în anul 2013, a fost câştigată de SC Dorna SA, fiind încheiat un contract cadru pe patru ani.

VEZI ŞI: Alimente cu probleme. Programul "Laptele şi cornul", sistat la Cluj

Comenteaza