Se redeschide cafeneaua prietenoasă cu pisicile. Ce condiții a pus Direcţia Veterinară

Se redeschide cafeneaua prietenoasă cu pisicile. Ce condiții a pus Direcţia Veterinară
În timp ce clujenii se mobilizau pe rețelele de socializare pentru a protesta împotriva deciziei Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Cluj de a închide cafeneaua prietenoască cu pisicile, recent deschisă în Cluj-Napoca, proprietarii localului vin cu vești bune: primesc autorizație de funcționare, dar cu câteva condiții.

UPDATE: Șefii DSVSA s-au lăsat înduplecați și vor elibera autorizație de funcționare pentru cafeneaua cu pisici.

"Vești bune. În această dimineață am fost la DSV, am discutat și cu domnul Ioan Oleleu, care ne-a sprijinit și îndrumat în acest proiect. În zilele următoare vom primi autorizația. Odată cu redeschiderea, la primirea meniului, fiecare persoană ce ne va vizita flocoșeniile va semna o declarație pe propria răspundere, iar regulamentul nostru intern va fi și mai strict", au anunțat proprietarii localului.

Cafeneaua se redeschide vineri, 18 martie.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Prima cafenea din Cluj-Napoca prietenoasă cu pisicile, deschisă în urmă cu o săptămână pe strada Constantin Brâncuși, a fost închisă iniţial de DSVSA Cluj.

"Anunț important. Din păcate, începând de astazi ne vom închide pentru renovări, la cererea DSV. Conform legislației din România, se pare că funcționarea unui astfel de local nu prea este posibilă.

Vom încerca să remediem cât de repede posibil problema, fără să fim nevoiți să renunțăm la flocoșenii sau să renunțăm la posibilitatea clienților de a interacționa cu ele. Vom anunța curând data redeschiderii", au anunțat reprezentanții localului", au scris proprietarii localului Lady Cat, pe Facebook.

Conform reprezentanților DSVSA, s-a întocmit un referat negativ de către inspectorii instituției care s-au deplasat la localul cu pricina, fără a se da însă mai multe detalii. Clujenii s-au mobilizat pe Facebook și vor protesta față de această decizie.

"Vino azi, 16 martie, la 16:55, în fața DSVSA din Piața Mărăști. Timp de 5 minute plimbă-te ca și când nu s-ar întâmpla nimic. La 17:00 întoarce-te cu fața spre clădire și începe să mieuni, să torci, în general să faci ca o pisică. La 17:05 părăsește locația.

Acțiunea are scopul de a sensibiliza autorităție privind nevoia cetățenilor de a avea acces cu animalele de companie în restaurantele și barurile Clujului. Invitați-vă prietenii iubitori de animale la acest eveniment", se arată în postarea făcută pe rețeaua de socializare. 

Moda cafenelor cu pisici a fost lansată în Asia (Tokyo) și ulterior preluată în Europa (Londra). Un local asemănător a fost deschis, în 2015, și la București. În Cluj-Napoca există atât cafenele, cât și baruri unde accesul animalelor de companie este permis.

Comenteaza