Distanţarea la grădiniţă: "Până acum i-am învăţat să îmbrăţişeze, acum trebuie să le spunem să nu se atingă"

Distanţarea la grădiniţă: "Până acum i-am învăţat să îmbrăţişeze, acum trebuie să le spunem să nu se atingă"
| Foto: liloo.ro

Copiii vor trebui să păstreze o distanţă de 1,5 metri unul faţă de altul, potrivit INSP. Mădălina Ion, directoarea unei grădiniţe, nu ştie dacă va putea primi copiii la grădiniţă pe 15 iunie. Cum să îi explici copilului că nu are voie să împartă jucăriile cu un alt coleg?

Directorii grădiniţelor private nu ştiu în aceste momente dacă vor putea pune în practică recomandările autorităţilor. În două săptămâni creşele şi grădiniţele vor primi copii, însă, nimeni nu poate da garanţii că cei mici vor sta la distanţa unul faţă de celălalt. Cum să îi explici copilului că nu are voie să împartă jucăriile cu un alt coleg?

”Într-o astfel de sală vor avea voie să se joace maximum 4 copii, iar aceştia trebuie să păstreze o distanţă de cel puţin 1 metru jumătate faţă de celălalt”, transmite Mediafax.

”Acum preocuparea noastră este să vedem cum facem de la 4 care au voie la grădiniţă, până la 15, numărul nostru de copii şi care aşteaptă să vină la grădiniţă”, spune Mădălina Ion, directoare la o grădiniţă privată.

Cei mai fericiţi sunt cei care au un astfel de loc de joacă, însă, din păcate şi aici cei mici trebuie să păstreze distanţa.

”Până acum i-am învăţat să îmbrăţişeze, să fie tandri, să fie buni, să se apropie unii de ceilalţi şi acum dintr-o dată trebuie să le spunem să stea departe, să nu se atingă, nu ştiu cum va funcţiona”, mai afirmă Mădălina Ion.

Comenteaza