Se înmulţesc zborurile internaţionale pe aeroportul clujean

Se înmulţesc zborurile internaţionale pe aeroportul clujean
Compania aeriană LOT Polish a aniversat un an de operare pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj (AIAIC).

În prezent, de pe Aeroportul Cluj, destinaţia Varşovia este operată cu o frecvenţă de cinci zboruri pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, joi, vineri şi sâmbătă. În contextul succesului de care această rută s-a bucurat în rândul pasagerilor, capitala Poloniei fiind una dintre destinaţiile intens solicitate, compania de transport aerian vrea ca în perioada următoare să introducă o nouă cursă către Varşovia, urmând a se ajunge astfel la nu mai puţin de şase zboruri pe săptămână. 

"Un an de zboruri spre capitala Poloniei, Varşovia, a făcut posibilă conexiunea cu unul dintre cele mai importante hub-uri europene de unde pasagerii au putut accesa uşor şi la preţuri accesibile cât mai multe destinaţii din Europa, America de Nord sau Asia. Mediul de afaceri şi ceilalţi pasageri ai Aeroportului Cluj vor aprecia numărul mărit de frecvenţe pe această rută", a declarat David Ciceo, directorul AIAIC. 

"Ceea ce e cu adevărat îmbucurător e faptul că, alături de accesul facil spre importante oraşe ale Poloniei ce merită a fi vizitate şi descoperite, prin intermediul acestei destinaţii Clujul şi întreaga Transilvanie beneficiază de o legătură directă cu un important hub aerian al Europei şi, în acest fel, de conexiuni rapide spre destinaţii intercontinentale din America şi Asia.

Desigur, această interconectare a Clujului cu numeroase destinaţii de maxim interes este rezultatul firesc al investiţiilor pe care le-am făcut ani de zile în modernizarea şi extinderea aeroportului clujean", a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat.

Noul zbor, cel de-al şaselea, pe ruta Cluj-Napoca - Varşovia, va fi operat începând cu luna iulie a acestui an. Cele peste 40 de destinaţii operate, la ora actuală, de pe AIAIC asigură, dintre toate aeroporturile regionale ale României, cea mai eficientă şi rapidă cale spre Europa şi Orientul Mijlociui.

AIAIC a înregistrat, în 2016, cel mai mare trafic al său din istorie - 1.880.319 de pasageri, cu 394.667 mai mult decât în 2015 (+26,56%), consolidându-şi astfel poziţia de cel mai mare aeroport regional şi al doilea din ţară, după Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti.

Pentru 2017, Aeroportul Cluj a înregistrat în primul trimestru peste 500.000 de pasageri, estimând până la finele anului un trafic aerian cuprins între 2,7 şi 3 milioane de pasageri.

Comenteaza