Se ajunge la 1.000 km de autostrada în România. Un lot din Autostrada Transilvania, inaugurat săptămâna viitoare

Se ajunge la 1.000 km de autostrada în România. Un lot din Autostrada Transilvania, inaugurat săptămâna viitoare

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că săptămâna viitoare va fi atinsă ţinta de 1.000 km de autostradă, întrucât va fi dat în circulaţie lotul Nuşfalău - Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvaniei.

"Până la finalul anului viitor, minim 250 de km de autostradă (vor fi daţi în circulaţie - n.r.). Cred că săptămâna viitoare vom atinge borna de 1.000 de km, fiindcă se dă în circulaţie lotul de la Nuşfalău la Suplacu de Barcău, pe Autostrada Transilvaniei, şi atingem acea bornă de 1.000 de km", a declarat Grindeanu.

Valoarea contractului se ridică la 384,14 milioane de lei, fără TVA. Lungimea totală care va fi dată în folosință este de 13,55 km.

Contractul pentru proiectarea și execuția celor 13,55 kilometri ai lotului Nușfalău – Suplacu de Barcău a fost semnat pe 30 septembrie 2020 cu constructorul din Turcia Nurol. Durata contractului include 6 luni pentru proiectare, 18 luni pentru execuție și 120 de luni perioada de garanție.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza