Se-adună familionu' la Cluj. Programul Târgului de Crăciun + concertele de 1 Decembrie

Se-adună familionu' la Cluj. Programul Târgului de Crăciun + concertele de 1 Decembrie
Deschiderea ediţiei din 2017 a Târgului de Crăciun din Cluj-Napoca va avea loc vineri, 24 noiembrie. În Piaţa Unirii vor fi aprinse luminile festive - 19.30 şi se va da startul cumpărăturilor pentru "familion" la căsuţele cu produse gastronomice şi lucruri hand-made.

De asemenea, pe scena din Piaţa Unirii vor ura trupele Young Famous Orchestra: Lights of joy - ora 19.00, care promit să redea sărbătorile anilor `60, când accentul sărbătorilor cădea pe familie și emoția din familie şi Hara - ora 20.50, care lansează videoclipul piesei "Ne vedem la Cluj", filmat în vara acestui an în mai multe locaţii din oraş. Nu în ultimul rând, clujenii vor avea ocazia să inaugureze patinoarul amenajat în jurul statuii lui Matei Corvin. 

Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca va fi deschis zilnic, până în 1 ianuarie 2018. Dacă cei mici se vor putea bucura de ateliere organizate în căsuţa lui Moş Crăciun şi de musicalul Frozen, cei mari vor putea participat la concertele unor artişti îndrăgiţi precum Voltaj, Analia Selis, Proconsul, Boaquito, Vunk, Mirabela Dauer, Monica Anghel sau Byron. PROGRAMUL PE ZILE poate fi consultat AICI. 

De Ziua Naţională a României, în 1 Decembrie, pe scena din Piaţa Unirii vor urca mai mulţi solişti de muzică populară, dar şi Andra şi trupa Cargo. Seara se va încheia cu un spectacol de artificii în Piaţa Avram Iancu. Tot în această seară vor fi aprinse şi luminile festive din întreg oraşul. 

Anul acesta, Târgul de Crăciun are şi o componentă umanitară. Se strâng fonduri pentru a dărui o casă unei familii nevoiașe. Aşadar, din fiecare cumpărătură făcută în Piața Unirii, 1 leu merge către familia Lorincz: 12 oameni, din 4 generații diferite, nevoiți să locuiască într-o încăpere de 20 de metri pătrați. Întreaga familie supraviețuiește din pensia bunicii și salariul mamei. În plus, în prag de iarnă, casa în care se adăpostesc este aproape de prăbușire din cauza unor probleme de structură, ceea ce pune și riscul destrămării familiei.

Pentru 2017, Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca şi-a propus să vină cu un spațiu mult mai aerisit, care să permită organizarea evenimentelor într-un cadru mult mai deschis. Cele două mari decizii asumate au fost: mutarea patinoarul în jurul statuii, pentru a utiliza spațiul într-un mod mai eficient și a oferi un aspect mai plăcut pieței şi alinierea căsuțelor comerciale pe latura unde actualmente se află terasele, pentru a elibera zona centrală și a oferi spațiului o aerisire specifică marilor capitale europene.

„Ne-am propus să plasăm târgul pe piața evenimentelor de acest gen din Europa, crescând astfel numărul de turiști care aleg Clujul ca destinație pentru această perioadă festivă. Am pornit la drum cu un gând foarte simplu: să surprindem ideea familionului cu tot farmecul ei. Anul acesta vrem să vă obișnuim cu aceste noi veșminte pe care le-a îmbrăcat Târgul de Crăciun însă în anii următori vrem ca această temă a familionului să primească și câteva note specifice: un familion jucăuș (2018), un familion care are activități meșteșugărești (2019), un familion șugubăț (2020) și pus pe șotii sau un familion care se îndreaptă către rădăcini (2021)", a subliniat Mihai Oprean, directorul Târgului de Crăciun.

 

Comenteaza