Scurtmetraj clujean, premiul pentru cel mai bun film la concursul de scurtmetraje Open Society Shorts VIDEO

Scurtmetraj clujean, premiul pentru cel mai bun film la concursul de scurtmetraje Open Society Shorts VIDEO
"Gobbel", scurtmetrajul de debut al regizoarei Raluca David, absolventă a Facultății de Teatru si Televiziune din cadrul Universității "Babeș-Bolyai", și produs de Cristian Hordilă, a primit premiul pentru Cel mai Bun Film al Competiției în cadrul concursului de film de scurt-metraj Open Society Shorts, organizat de Fundatia Soroș România.

Gobbel spune povestea unui german sas, care, după mai bine de 60 de ani, se întoarce acasă, în România pentru a-și petrece ultima perioadă a vieții sale. Este prins însă în tradițiile și obiceiurile românești legate de înmormântare în cel mai ironic mod posibil. Filmările s-au desfășurat pe parcursul a 8 zile, în satul Dorolea, din județul Bistrița-Năsăud.

Scurtmetrajul clujean a fost finanțat exclusiv din surse independente, obținute prin product placement și susținere atât din partea unor companii locale și internaționale. Filmul a primit şi premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj.

Juriul a fost format din Mihai Fulger (critic de film), Iulia Rugină (regizoare și scenaristă) și Sanda Vişan (director Departament Film TVR).

Vezi mai jos trailerul filmului

Comenteaza