Schimbări la BAC VIDEO

Schimbări la BAC VIDEO
Elevii care dau bacul începând de luni vor avea subiecte schimbate faţă de cele de anul trecut. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au hotărât ca elevii de la secţia filologie să aibă subiecte mai complexe la proba de limba română.

Totodată, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au modificat cerinţa a doua a probei la limba română ora, care viza argumentarea unui text. Modificările s-au făcut în luna octombrie când au fost publicate modelele de subiecte din acest an.

"La limba şi literatura română s-au făcut mici modificări, s-au simplificat nişte lucruri în aşa fel încât în momentul când li se cere să comenteze un anumit subiect nu li se dă textul la care să se refere, trebuie să facă un comentariu fără a se da un exemplu cum ar fi din Rebreanu, Cioran sau altceva", a declarat Valentin Cuibus, inspector general ISJ Cluj.

De asemenea, vor fi modificate subiectele pentru absolvenţii claselor de filologie, care vor avea luni subiecte mai complexe decât colegii lor de la alte specializări.

La Cluj, la examenul de bacalaureat care începe luni s-au înscris 4.999 de absolvenţi de liceu, din care 4.250 sunt din promoţia actuală, restul fiind din promoţiile anterioare.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Florin Dan

Etichete
Comenteaza