Schilodit la faţă de o sticlă, îşi caută dreptatea de trei ani

Schilodit la faţă de o sticlă, îşi caută dreptatea de trei ani
Un băiat de 15 ani, din Cluj-Napoca, s-a ales cu dantura distrusă şi cu o fractură la faţă după o seară la discotecă, deşi nu a fost implicat în niciun scandal. Nici după trei ani nu i s-a făcut dreptate, deşi cel care l-a lovit a fost identificat, procurorii finalizând dosarul abia după doi ani de la incident.

Bogdan Petric are acum 18 ani şi este student în anul I la o facultate din Cluj-Napoca. În urmă cu trei ani, în aprilie 2010, băiatul s-a dus în vizită la o verişoară care locuieşte în satul Rediu din judeţul Cluj. Iată ce a păţit într-o seară de pomină.

"Am mers la discotecă, împreună cu verii mei, la un moment dat am ieşit puţin la aer. Doi băieţi mai mari s-au luat la harţă, au început să se bată, iar unul dintre ei a vrut să-l lovească pe celălalt cu o sticlă de bere în cap. Dar sticla a nimerit pe faţa mea, mi-a rupt buza, gingia şi doi dinţi. Pe lângă cei doi dinţi rupţi, medicul a trebuit să îmi pilească alţi doi dinţi ca să reuşească să-mi pună coroană. Şi acum îmi lipseşte o parte din gingie, în locul în care a fost ruptă", a povestit Bogdan Petric. După ce a fost lovit, verii lui Bogdan au chemat poliţia, iar agresorul a încercat că fugă. "Claudiu Dordai îl chemă pe cel care m-a lovit, şi la vremea aceea avea 23 sau 24 de ani. A încercat să fugă atunci când a auzit că am chemat poliţia, dar nu a reuşit, pentru că a fost ţinut. Băiatul nu a vrut să recunoască nimic, deşi am mulţi martori. Nici acum, la judecată, nu recunoaşte nimic. Oricum, cazul nu a fost luat în serios nici de poliţiştii din Rediu. Până când nu a mers tata în audienţă la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului nu s-a făcut nimic în dosar. Abia după ce a fost în audienţă s-au luat şi declaraţii de la martori. Procesul se tot amână de trei ani, încă nu s-a decis nimic", spune tânărul, dezamăgit că nu i se face dreptate, deşi agresorul este cunoscut. "În ziua de azi, dacă nu ai bani de avocaţi, nu-ţi face nimeni dreptate. Noi suntem o familie modestă, am angajat o avocată, dar s-a retras şi am rămas fără apărare. Nu au vrut să îi dea băiatului avocat din oficiu, deşi era minor, pentru că e victimă şi nu inculpat", a spus tatăl băiatului.

Dosarul penal nr. 1.056/P/2010, întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda pe numele lui Dordai, a fost finalizat abia în decembrie 2012, când a fost şi înregistrat la instanţă. În 27 decembrie, anul trecut, Claudiu Dordai a fost trimis în judecată sub acuzaţia de vătămare corporală. Până acum, procesul a fost amânat de la un termen la altul, pentru angajare de apărător în cazul inculpatului, sau pentru lipsă de procedură. "În 10 aprilie, când ni s-a dat termen de judecată, va fi audiat fratele meu, care a fost de faţă când am fost lovit. Au fost cel puţin cinci martori la incident", a spus Bogdan Petric. Tatăl băiatului spune că a cheltuit 2.500 de lei pentru a repara dantura distrusă a fiului său, care a rămas şi cu probleme ce nu pot fi rezolvate. "Îi lipseşte o parte din gingie şi a rămas cu o cicatrice la buza superioară. Conform certificatului medico-legal, emis de Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca în 6 aprilie 2010, Bogdan Petric a avut o "plagă contuză superioară" de 4 centimetri la buza superioară, o echimoză de câţiva centimetri pe buza inferioară şi o "fractură de colet incisiv superior".

Conform medicului legist Gheorghe Nicolau, leziunile necesitau până la 18 zile de îngrijiri medicale. După tratamentul stomatologic, s-a constatat că îngrijirile medicale au necesitat mai mult de 20 de zile, iar agresorul a fost acuzat de vătămare corporală. Părinţii lui Bogdan Petric, care l-au reprezentat în proces până când a împlinit vârsta majoratului, îi cer lui Claudiu Dordai despăgubiri de 7.000 de lei. Claudiu Dordai nu a putut fi contactat pentru a-şi expune punctul de vedere cu privire la acuzaţiile din dosarul penal deschis pe numele său.

 

Comenteaza