Schemă adaptată sezonului: cinci persoane au fost fraierite de un pretins vânzător de centrale termice

Schemă adaptată sezonului: cinci persoane au fost fraierite de un pretins vânzător de centrale termice
Schemele escrocilor locali sunt adaptate în funcţie de anotimpuri. În sezonul de iarnă, la modă sunt cele legate de sistemele de încălzire. De altfel, cinci persoane au fost înşelate recent de un pretins vânzător de centrale termice.

Victimele, din zona Huedinului, ar fi fost induse în eroare de un bărabt de 45 de ani din Baciu, care, pe parcursul unui an, a pretins că le-ar putea procura centrale termice și materiale de construcții la prețuri avantajoase. Pentru a încheia afacerea, escrocul ar fi solicitat și ar fi primit sume de bani cu titlu de avans de la părţile vătămate, fără ca ulterior să dea curs celor consemnate în contractele încheiate, cauzând un prejudiciu de aproximativ 21.000 de lei.

Faptele sale au atras atenţia poliţiştilor, care, în urma cercetărilor efectuate, au dispus continuarea urmăririi penale faţă de acesta, pentru comiterea infracţiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi pentru recuperarea prejudiciului.

 

Comenteaza