Scena Operei Naționale a strălucit mai mult ca niciodată la cea de-a XX-a ediție a Balului Operei FOTO

Scena Operei Naționale a strălucit mai mult ca niciodată la cea de-a XX-a ediție a Balului Operei FOTO
Prima zi a Balului Operei 2015, care a avut loc sâmbătă seara, a strâns în sala de spectacol sute de iubitori de cultură și de teatru liric, celebrități locale sau venite de la București special pentru acest moment. Balul a oferit tot ce a promis că va oferi și chiar mai mult.

La cea dea XX-a ediție a Balului Operei 2015 au sosit pe covorul roșu,  încă de la ora 18:40, vedetele serii întâmpinate de realizatorul Realitatea TV, Rareş Bogdan, însoțit de moderatoarea Emma Zeicescu.

Pe covorul roșu au pășit Irinel Columbeanu care a venit însoțit de fiica sa, Irina, cântărețul Marcel Pavel, producătorul evenimentului, Matei Miko, Mitropolitul ortodox al Clujului, Andrei, dar și nenumărate cupluri îmbrăcate în ținute care mai de care mai spectaculoase.

"E un spectacol în premieră, începând la decorul floral, la spectacolul de operă, la spectacolul dedicat artei costumului, până la partea de entertainment, care este cu Marcel Pavel și 3rei Sud Est și bineînțeles cu un show culinar. Cred că este un interes destul de mare pentru acest eveniment, dar important este, cred eu, Clujul să aibă un asemenea eveniment monden, cultural pe care îl va putea folosi cetatea pentru a crea o platformă unde să invite oarecum ambasadorii altor cetăți din Europa și din lume. Este foarte greu să menții o tradiție atât de longevivă, dar nimic nu este ușor azi", a spus Matei Miko.

"Sunt onorat că am fost invitat în această seară în orașul Cluj, oraș pe care îl iubesc foarte mult și publicul de asemenea. Am mai colaborat cu Opera din Cluj și ne-au primit cu brațele deschise și faptul că am fost invitat și în această seară aici denotă faptul că le-a plăcut și data trecută", a spus Marcel Pavel.

La ora 19:40 prestigiosul eveniment a început cu primirea călduroasă a amfitrionului serii, Rareş Bogdan, alături de moderatoarea Realitatea TV, Eli Roman pentru a introduce un moment artistic pe decoruri spectaculoase special concepute sau refăcute pentru bal. Elevii de la Liceul de Coregrafie din Cluj au susținut un moment de balet plin de culoare, urmat de un spectacol format din bucăți rupte din cele mai îndrăgite opere, care s-a lăsat cu aplauze puternice.

"Mă bucur că Matei Miko a avut încredere în mine cu organizatorii Balului Operei și cred că m-a ajutat foarte mult ceea ce au făcut atunci și ceea ce fac acum și le mulțumesc foarte mult. Le mulțumesc și celor cu care am fost alături pe covorul roșu și care au fost la cele șapte ediții a Balului Operei pe care le-am prezentat alături de diferite colege din media", a spus gazda serii, Rareș Bogdan, în deschidere.

 

Și câștigătorii sunt...

Profesorul Adrian Pop de la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" a înmânat trofeele Lya Hubic. Patru personalități au fost premiate: regizorul Tiberius Simu, nominalizat la propunerea Operei Române Cluj, artista Albert Ana-Maria, nominalizată la propunerea Operei Maghiare de Stat, Cornel Groza care nu a putut fi prezent, nominalizat de Filarmonica Transilvania și Ana Rusu, nominalizată de Academia de Muzică "Gheorghe Dima".

Seara a continuat cu decernarea premiilor Mecena, înmânate de profesorul universitar Ioan Sbârciu, premiul mergând către fondatorul EBS, Daniel Metz.

Premiul "Alexandru Fărcaş" a mers către tenorul Cosmin Ifrim, unul dintre cei mai mari colecționari de pictură din țară.

După pauza de şampanie a urmat prezentarea colecției de modă a designerului Doina Levintza, o colecție care a adus primăvara pe scena operei, cu creații pline de flori viu colorate, imprimate pe rochii lungi, lejere din mătase. Mireasa colecției a făcut deliciul publicului printr-o rochie albă cu detalii florale argintii.

Doina Levintza a avut parte de o surpriză, a primit premiul Moda Cum Laude, înmânat de profesorul universitar Ioan Sbârciu.

Cel mai aşteptat moment a fost concertul Marcel Pavel care a declarat la început că revine de fiecare dată cu plăcere la Cluj. Memorabila seară s-a încheiat cu un concert susținut de veteranii de la 3rei Sud Est.

 

Comenteaza