Sălile de fitness se închid în localitățile cu mai mult de 4 cazuri la mie. Clujul e la un pas de 7 la mie

Sălile de fitness se închid în localitățile cu mai mult de 4 cazuri la mie. Clujul e la un pas de 7 la mie

Rata infectărilor la Cluj-Napoca este la un pas de 7. Conform celor mai recente măsuri impuse de autorităţi pentru a combate noul coronavirus nu ar mai trebui să existe în oraş săli de fitness deschise. 

Activitatea sălilor de sport și fitness se suspendă în localitățile unde rata de infectare cu Covid-19 este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori, măsura încetând atunci când incidența scade sub 3,5, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat. În Cluj-Napoca, conform datelor DSP, incidența cazurilor a ajuns deja la 6,70 de cazuri la mia de locuitori. 

„Operatorii economici care au activitatea de fitness ca profil vor avea activitatea suspendată acolo unde incidenţa depăşeşte 4 la mie şi se va relua activitatea când incidenţa scade sub 3,5 la mie", a declarat Raed Arafat, joi, la finalul şedinţei de Guvern.

Întrebat dacă regula se aplică şi în cazul sălilor de sport unde se antrenează sportivii de performanţă, şeful DSU a spus: "Măsura este pentru sălile de fitness (...), deci, nu se menţionează sportul de performanţă."

În contextul pandemiei de Covid-19, Comitetul pentru Situații de Urgență a anunțat noi restricții, aprobate în ședința de Guvern. Acestea urmează să intre în vigoare de vineri, imediat după publicarea lor în Monitorul Oficial.

Comenteaza