S-a dat verdictul în cazul femeii care şi-a aruncat pe geam bebeluşul de două luni

S-a dat verdictul în cazul femeii care şi-a aruncat pe geam bebeluşul de două luni
Femeia care şi-a aruncat pe geam bebeluşul în vârstă de două luni de la etajul al doilea al unui imobil din Cluj-Napoca nu va răspunde penal pentru fapta sa, întrucât nu avea discernământ în acel moment.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj transmis luni la solicitarea Mediafax, femeia suferea de tulburări mentale şi de comportament severe, tulburare depresivă recurentă şi tulburare mixtă de personalitate.

"În cauză s-a efectuat o expertiză medico-legală psihiatrică, din care rezultă că numita Abu - Zarifeh Monica Adriana prezintă diagnosticul tulburări mentale şi de comportament severe, asociate cu puerperium, tulburare depresivă recurentă, episod actual sever cu simptome psihotice, tulburare mixtă de personalitate cu elemente impulsive şi anancaste (n.r. - slăbirea simţului realului). Prin raportul de expertiză medico-legală, Comisia de expertiză a apreciat că, în cadrul bolii sale psihice, sus-numita nu a avut capacitatea psihică de a aprecia critic conţinutul şi consecinţele faptei sale - discernământ absent raportat la fapta imputată. S-a recomandat aplicarea măsurilor de siguranţă prevăzute de art. 110 Cod penal, internare obligatorie", se arată în comunicat.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au specificat că prin ordonanţa din 27 noiembrie s-a dispus clasarea cauzei având ca obiect infracţiunea de omor comisă de Abu - Zarifeh Monica Adriana, respectiv sesizarea instanţei cu propunerea de a lua măsura de internare medicală a acesteia.

Poliţia a fost sesizată în luna octombrie cu privire la faptul că un bebeluş de două luni a căzut de la etajul al doilea al unui bloc de pe strada Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca şi a murit în urma impactului. Ulterior, anchetatorii au stabilit că bebeluşul a fost aruncat pe geam de către mama sa, o femeie de 41 de ani căsătorită cu un cetăţean iordanian, cuplul având, iniţial, şapte copii, din care patru ar fi cu tatăl lor în Germania. În urma incidentului împotriva femeii s-a început imediat urmărirea penală pentru omor. Femeia a fost internată la Clinica de Psihiatrie pentru a se stabili dacă avea sau nu discernământ.

Comenteaza