S-a adeverit frica taximetriştilor. Ce tarife practică Uber în Cluj

S-a adeverit frica taximetriştilor. Ce tarife practică Uber în Cluj
Uber, aplicatia de ridesharing care reprezintă o alternativă la taxi, este disponibilă de joi, 4 august 2016, în Cluj-Napoca, al doilea oraş din România după Bucureşti. Pentru început, tarifele practicate sunt mai mici decât cele ale firmelor de taximetrie.

Aşadar, conform unui comunicat remis presei, tarifele promoționale în Cluj Napoca sunt următoarele: 1,7 lei - tarif de bază, 0,20 lei - tarif pe minut şi 1,7 lei - tarfi pe kilometru. Plata cursei se face electronic, prin aplicaţie, fără numerar şi fără bacşis.

În Cluj-Napoca, o cursă cu taxiul costă de regulă 2,25 lei pe kilometru, plus pornirea 2,25 lei. Este cel mai mare tarif practicat în România.

Potrivit reprezentanţilor Uber, aplicaţia poate fi descărcată pe tabletă sau telefon mobil, iar astfel se poate comanda o maşină printr-o simplă apăsare de buton, la Cluj-Napoca fiind înregistrate deja circa 5.000 de persoane care şi-au instalat aplicaţia.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii, cu scopul a rezolva o problema simplă - cum poţi comanda o cursă la atingerea unui buton.

Din februarie 2015, Uber este şi în România, în Bucureşti, cu trei servicii: UberX, UberSELECT şi Uber Child Seat.

 

Comenteaza