Rusia, amenințări directe la adresa României: „Mai bine nu s-ar angaja în provocări”

Rusia, amenințări directe la adresa României: „Mai bine nu s-ar angaja în provocări”
| Foto: aktual24.ro

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, acuză România de provocări în regiune prin „aprinderea spiritelor în Moldova” şi susţinerea Ucrainei.

„Dacă România ar fi fost îngrijorată enorm de toată această situaţie, poate că s-ar fi comportat altfel. Nu ar fi aprins spiritele în Moldova, nu s-ar ocupa cu provocările de la graniţă, nu ar susţine material politicile regimului Zelenski, care doar destabilizează siguranţa în regiune. Mai bine s-ar gândi la toate aceste nuanţe de escaladare a crizei la care ei (România - n.r.) participă. Aşadar nu ştiu ce înseamnă asta, provocare, poate o intrigă politică. Nu ştiu, dar nici nu vreau sa ştiu”, a declarat Maria Zaharova pentru agenţia de presă de stat Ria Novosti, vorbind despre dronele căzute pe teritoriul României.

Ministerul rus de Externe afirmă că autorităţile române nu au arătat oficial că fragmentele de dronă căzute pe teritoriul României ar aparţine Rusiei.

„Iertaţi-mă, dar e absurd! Aceasta este o jonglare…nici nu ştiu cum sa-i zic, a faptelor, a ceva de neînţeles. Nimeni nu a înţeles ce a fost asta. Toţi m-au întrebat ce a fost asta. Nu ma întrebaţi pe mine, întrebaţi partea română. (...) România ocupă orice poziţie care e comodă. Pentru că nu răspunzi pentru nimic şi poţi să născoceşti lucruri şi să dai vina pe alţii”, a spus Maria Zaharova.

În zona localităţii Plauru, judeţul Tulcea, au fost descoperite sâmbătă fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, a anunţat MApN.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza