Romii de pe Coastei, şcoliţi în drepturile omului şi în elaborarea de proiecte

Romii de pe Coastei, şcoliţi în drepturile omului şi în elaborarea de proiecte
Mai multe persoane din comunitatea de romi strămutată de pe strada Coastei din Cluj-Napoca vor participa la activităţi de formare în domenii ca drepturile omului sau elaborarea şi implementarea de proiecte, în cadrul unui proiect finanţat derulat de Asociaţia Comunitară a Romilor din Coastei (ACRC) în parteneriat cu Fundația Desire pentru Deschidere şi Reflexie Socială și Centrul European pentru Drepturile Romilor (European Roma Rights Center) şi finanţat de la bugetul local destinat activităţilor non-profit.

Proiectul este intitulat "Educaţie comunitară pentru romii din Coastei" şi va fi implementat în intervalul 15 iunie - 15 octombrie.

 

"Obiectivul general al proiectului este de a contribui la dezvoltarea şi capacitarea comunităţii de romi, Strada Platanilor, Module Noi, pentru a putea susţine dorinţele membrilor comunităţii de a se re-integra în viata oraşului Cluj. Obiectivul specific 1 - Dobândirea unor cunoştinte şi abilităţi în domenii şi teme care sunt utile în auto-organizare; Obiectivul specific 2 - Crearea unor oportunități pentru copiii din comunitate de a lua parte la activităţi educaţionale extra-şcolare; Obiectivul specific 3 - Prezentarea comunităţii noastre prin diverse mijloace în faţa unui public larg", au precizat reprezentanţii asociaţiei amintite.

Activităţile principale ale proiectului vor fi: 

Activitatea 1 - Formare în drepturile omului

Activitatea 2 - Formare în elaborare şi implementare de proiecte

Activitatea 3 - Tabară de educaţie artistică pentru copii

Activitatea 4 - Elaborarea şi diseminarea unui pliant informativ despre comunitate

Activitatea 5 - Organizarea unei expoziţii cu materiale produse de copii în tabăra de vara şi masă rotundă despre comunitatea Coastei

Rezultatele estimate sunt:

· 15 de persoane formate în domeniul drepturilor omului

· 15 persoane formate în elaborare şi implementare proiecte

· 32 de copii participanţi la tabăra de vara.

· Pliant informativ despre comunitatea noastră 200 de exemplare.

· Expoziţie cu produsele create de copii şi masă rotundă despre comunitatea de pe fosta stradă a Coastei.

"Începand cu 2012, cu sprijinul Programului de Dezvoltare a Națiunilor Unite, respectiv a Primăriei Municipiului Cluj Napoca, a început să se elaboreze un program în vederea relocării noastre din Pata Rât. Proiectul mai sus menționat ne va dezvolta cunoștințele și ne va întări ca și comunitate pentru a putea participa activ la acest program și de a fi acceptați de autorități ca parteneri în aceste demersuri", au mai precizat reprezentanţii asociaţiei.

 

Etichete
Comenteaza