"Romania in 100 faces". O nouă pictură murală uriaşă, pe peretele unui liceu din Cluj

"Romania in 100 faces". O nouă pictură murală uriaşă, pe peretele unui liceu din Cluj
| Foto: Andi Daiszler

Elevii a două şcoli din Cluj-Napoca au parte de zile mai frumoase la şcoală. Pereţii instituţiilor de învăţământ au fost aduse la viaţă de două picturi murale, de mari dimensiuni, pline de culoare. 

Pionierul "artei stradale" la şcoală a fost Colegiul Național George Coșbuc din Cluj Napoca. În primăvara lui 2018, elevii au adus la viaţă, cu ajutorul modelelor îndrăzneţe şi al culorilor tari, un perete de 72 de metri pătraţi. Desenul a fost proiectat de Cătălina, o elevă din clasa a XI-a pasionată de artă. “Este o murală de dimensiuni considerabile are vreo 12 metri şi jumătate lungime şi 6 metri înălţime. Ne gândeam să cuprindă o intriga contemporană care să cuprindă toate aspectele vieţii noastre ca elevi şi ca oameni, făcând parte din societate", a declarat Cătălina Milea, citată de ştirileprotv.ro. La pictura murală, elevii au lucrat ore în şir.

Cot la cot cu elevii au muncit şi profesorii. Acesta a fost un proiect inițiat și realizat de Consiliul Elevilor din acest colegiu. Lucrarea de artă, este închinată sărbătorii celor 100 de ani de la Unirea Românilor din 1918 - „Cluj 100”. 

Vineri, 5 octombrie 2018, urmează "dezvelirea" muralului "Romania in 100 faces", de pe peretele Liceului Teoretic "Onisifor Ghibu", la care au lucrat artiștii stradali Kero și Ocu, alături de 100 de voluntari. La ora 18.00.

"Totul se întâmplă în contextul Centenarului; voluntarii au pictat 100 de personalități care au marcat istoria României. Ne-am dorit să includem oameni care și-au lăsat amprenta în cele mai diverse domenii, de la știință la politică, de la literatură până la sport. Toate acestea pentru a crea un proiect care să fie mai aproape de nevoile comunității clujene și a tinerilor din oraș, debutand cu  un eveniment care iese din tiparele activităților Centenare cu care ne-am obișnuit", spun reprezentanţii liceului. 

După ce soarele apune, pictura "Romania in 100 faces" va lua viață într-un show inedit de video-mapping pus la cale de Lucian 



Comenteaza