Coronavirus/ Român plecat în Austria ca sezonier, cu o cursă charter, a fost descoperit pozitiv la controlul medical

Coronavirus/ Român plecat în Austria ca sezonier, cu o cursă charter,  a fost descoperit pozitiv la  controlul medical

Alte 19 persoane din avion au fost puse în carantină obligatorie.

Unul dintre cei 142 de pasageri plecați cu o cursă charter din România, miercuri după-amiază, într-un zbor organizat și plătit de legumicultorii din Tirol și Carintia , a fost testat pozitiv pentru Coronavirus, scrie presa austriacă.

Deși la plecare din România, conform protocolului, a prezentat un certificat medical și nu prezenta simptome specifice infecției cu coronavirus, după testarea făcută la aterizare, bărbatul a ieșit pozitiv. Autoritățile au decis să pună în carantină obligatorie și alte persoane care au stat în preajma bărbatului, în avion.

 Românul, în vârstă de 46 de ani, care nu prezenta niciun simptom, a fost imediat izolat și dus într-o altă cazare pe care compania a plătit-o. 19 contacte apropiate au fost identificate de autoritatea sanitară și puse imediat în carantină. Acestea sunt persoanele care au fost așezate în avion pe același rând de scaune, precum și două rânduri în față și în spate și persoana cu care pacientul a călătorit de la aeroportul din România. 

Astfel, cele 19 persoane trebuie să fie puse în carantină obligatorie timp de două săptămâni.

Autoritățile sanitare au comunicat că au fost testate toate cele 142 de persoane și că  există un total de 141 rezultate negative și un rezultat pozitiv. Cu toate acestea testele vor fi repetate pentru ca restul de 122 de muncitori să poată începe munca.

Sursa: ziarulromanesc.at

Comenteaza