Rezervoarele şi staţiile de pompare a apei din Cluj, modernizate în cel mai scump contract cu bani europeni din istoria Clujului

Rezervoarele şi staţiile de pompare a apei din Cluj, modernizate în cel mai scump contract cu bani europeni din istoria Clujului
Rezervoarele şi staţiile de pompare din Cluj-Napoca vor fi asigurate de compania austriacă Ludwig Pfeifer, după ce Compania de Apă "Someş" a semnat astăzi contractul în acest sens, în cadrul celui mai scump contract pe bani europeni derulat în Cluj.
">

Contractul are o valoare de 26 de milioane de lei, sumă la care se adaugă şi taxa pe valoare adăugată. Pentru aceşti bani, Ludwig Pfeifer ar urma să construiască trei staţii de pompare noi în Cluj-Napoca, în zonele Făget, Eugen Ionesco şi Borhanci, să reabiliteze 11 rezervoare cu capacităţi cuprinse între 300 şi 10.000 de metri cubi din şase locuri din municipiu - Observator, Lunii, Academiei, Rahova, Odobeşti şi Becaş, dar şi să reabiliteze opt kilometri din aducţiunea de apă Gilău - Floreşti. Lucrările ar urma să fie executate în 16 luni de la data semnării contractului.

Acesta este al 18-lea contract din proiectul cu finanţare europeană derulat de Compania de Apă "Someş" cu bani de la UE prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Acesta are o valoare totală de 197 milioane de euro, de departe cel mai costisitor contract cu finanţare europeană derulat până acum în Cluj. Acestea sunt primele lucrări executate de Ludwig Pfeifer în acest proiect, dar compania austriacă a mai colaborat cu CAS-SA în programul cu finanţare europeană SAMTID ce a urmărit reabilitarea reţelelor de apă din Cluj şi Sălaj, cu fonduri de pre-aderare.

Comenteaza