"Revoluţia fiscală". Protest la Guvern. Sindicatele sesizează Avocatul Poporului VIDEO

Liderul Confederaţiei Sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, că intenţionează să înştiinţeze Avocatul Poporului cu privire la propunerile de modificare a Codului fiscal, în speranţa că acesta va sesiza, la rândul lui, Curtea Constituţională.

Hossu: Vom sesiza Avocatul Poporului cu privire la propunerile de modificare a Codului fiscal

Liderul Confederaţiei Sindicale „Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, că intenţionează să înştiinţeze Avocatul Poporului cu privire la propunerile de modificare a Codului fiscal, în speranţa că acesta va sesiza, la rândul lui, Curtea Constituţională.

„Vom muta manifestaţiile acolo, pentru că sperăm să convingem Avocatul să înainteze Curţii Constituţionale, în vederea analizării sesizărilor noastre. Dacă rămâne în Parlament, acesta va trece în procedură de urgenţă bugetul de stat care, probabil, va fi aprobat luni sau marţi, săptămâna viitoare. Ordonanţa care va trebui să treacă şi ea prin Parlament va trece în sesiunea din primăvara viitoare", a spus Hossu, prezent în Piaţa Victoriei, unde aproximativ 200 de persoane protestează faţă de propunerile de modificare a Codului fiscal.

În cazul în care parlamentarii vor ataca legea la CCR, iar Curtea va constata că e neconstituţională, acest lucru va duce la „un dezastru economic şi social naţional".

200 de persoane protestează în faţa Guvernului

Aproximativ 200 de persoane protestează, miercuri, în Piaţa Victoriei, faţă de propunerile de modificare a Codului fiscal, pachet legislativ ce va fi analizat în şedinţa Guvernului.

 

Protestatarii s-au organizat pe o pagină de Facebook, ei spunând că 8 noiembrie este „Miercurea Neagră" pentru economia României.

„Pentru a cârpi un buget pe care nu a fost în stare să îl gestioneze, Guvernul PSD-ALDE este capabil să distrugă economia liberă a României. Modificările Codului Fiscal, pe care Cabinetul Tudose intenţionează să le adopte printr-un nou derapaj democratic (Ordonanţă de Urgenţă), vor aduce haosul în planurile de afaceri şi în salarizare. În acest fel, inconştienţa guvernanţilor distruge orice şansă pentru o economie predictibilă şi stabilă în România", conform organizatorilor protestului.

Oamenii veniţi în piaţă strigă: „PSD, Ciuma roşie", „Jos, jos, jos, Guvernul mincinos", „La puşcărie". Au venit cu pancarte, steaguri şi portavoci. Unii dintre ei au venit chiar şi însoţiţi de copii.

Protestatarii se tem că vor fi afectaţi de noile măsuri fiscale ale Guvernului.

„Cu toţii vom fi afectaţi de aceste măsuri, într-un fel sau altul. Nu există doar o singură categorie care va fi afectată. Toţi vom fi afectaţi prin aceste modificări", susţine Carmen Doană, care a venit, miercuri, în piaţă.

„Am ieşit în stradă pentru transferul de taxe pe care vor să îl facă, pentru bătaia de joc de până acum. Vor din nou să legalizeze hoţia, aşa cum au încercat şi în iarnă. Aceste modificări ale Codului fiscal ne vor afecta pentru că lasă la latitudinea angajatorului dacă va acorda acel surplus de bani din care să ne plătim taxele", explică Ştefan Marinescu, care este medic şi a venit în Piaţa Victoriei, direct de la spital, fiind în pauză.

„Sunt nemulţumit de toate măsurile Coaliţiei de guvernare. După toate calculele specialiştilor, veniturile vor merge în jos, nu în sus", a expus Şerban Adrian motivele pentru care este în Piaţă.

„Am venit pentru că nu sunt de acord cu ce vor să facă. E absolut absurd să facă transferul de taxe către angajat. Salariile vor scădea. Nu e un lucru bun. Tot ceea ce se întâmplă acum nu e ok. Să nu mai spun de ROBOR, care s-a dus în sus şi mă afectează", spune Gina, care lucrează în domeniul IT.

Pe ordinea de zi, publicată miercuri de Guvern, se află proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

 

Comenteaza