Revelionul, sărbătorit cu fast la Cluj. Ce pregăteşte primăria

Revelionul, sărbătorit cu fast la Cluj. Ce pregăteşte primăria
Reprezentanţii municipalităţii au dezvăluit programul oficial al evenimentului de Revelion, care va avea loc în centrul oraşului. Printre momentele speciale care îi aşteaptă pe clujeni se numără şi un show surpriză.

Anul 2015 va începe în forță chiar din noaptea de Revelion, când în Piața Unirii vor concerta mai multe trupe. Începând cu ora 22:00, pe scena din Piaţa Unirii va urca trupa Costi Cămărășan Band, iar de la 23:00 trupa daneză The Asteroids Galaxy Tour îi va încânta pe clujeni.

La miezul nopţii, cei prezenţi în centrul oraşului vor urmări tradiţionalul foc de artificii, iar doar câteva minute mai târziu va fi dezvăluită surpriza serii. "Vom avea un show surpriză pe care sperăm să îl guste clujenii", a precizat Emil Boc. Totul se va încheia cu un moment al trupei Muzicanţii. 

Evenimentul de Revelion este deosebit de important pentru municipiul Cluj-Napoca în acest an, întrucât în 2015 Clujul se transformă în Capitala Europeană a Tineretului, în oraş fiind anunţate peste 1.000 de evenimente cultural-artistice pentru anul ce vine.

Toate materialele de promovare vor fi redactate în cele cinci limbi oficiale: română, maghiară, engleză, germană şi franceză. Tot de Revelion, municipalitatea va dezvălui principalele evenimente care se vor desfăşura pe parcursul anului 2015 la Cluj.

Pentru noaptea dintre ani, municipalitatea va achiziţiona 3.000 de steguleţe personalizate(cu o dimensiune de 20x30cm) care vor fi împărţite clujenilor în centrul oraşului şi care se ridică la o valoare estimativă de 9.000 de lei. Conform caietului de sarcini, steguleţele vor fi disponibile în cinci culori (albastru, mov, potocaliu, roz şi verde) şi vor fi inscripţionate cu titlul pe care Clujul îl va purta în 2015.

Tot pentru seara de Revelion, municipalitatea a pornit achiziţia unor servicii de scenotehnică şi de instalare de echipament pentru scena din Piaţa Unirii, iar costurile sunt estimate la valoarea de 47.000 lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

Clujenii prezenți în Piața Unirii vor primi şi câte un pahar de şampanie, primăria pregătind peste 700 de sticle special pentru acest moment.

Întreaga petrecere care se va desfășura în centrul orașului în noaptea dintre ani se ridică la 330.000 de lei, adică aproximativ 75.000 de euro.

UPDATE

Mirecuri, 31 ianuarie 2014, accesul pe patinoarul din Piața Unirii va fi gratuit începând cu ora 12 și continuând pe întreaga durată a evenimentelor de Revelion. În intervalul 16-22 patinoarul va fi închis pentru refacerea gheții.

Comenteaza