Reuşită unică în ţară: o facultate din Cluj, inclusă într-un top al celor mai bune din lume

Reuşită unică în ţară: o facultate din Cluj, inclusă într-un top al celor mai bune din lume
O facultate din Cluj reuşeşte pentru a doua oară să le surclaseze pe toate celelalte din ţară, fiind singura inclusă între primele 100 din lume.

Este vorba de Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), care s-a clasat pe poziţia 81 în topul Best Global Universities, realizat de U.S.News.

Clasamentul cuprinde primele 100 de instituţii de învăţământ superior din lume, din 21 de domenii ale ştiinţei, între care se numără şi o categorie specială în funcție de domeniul matematicii, denumită "the world's best universities for mathematics" (cele mai bune universităţi pentru studiul matematicii).

"Această nouă clasificare este o recunoaştere deja firească a valorii Şcolii de Matematică din România, şi în particular a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, valoare bazată pe tradiţie, muncă şi seriozitate, într-un climat de competiţie onestă", a declarat Adrian Petrușel, decanul Facultății de Matematică și Informatică.

Principalii indicatori care au stat la baza elaborării topului au fost numărul total de publicații, numărul total de citări, numărul de citări din cadrul lucrărilor publicate, reputația internațională și regională în cercetare științifică şi cooperările științifice internaționale. Evaluarea a avut în vedere activitatea științifică și de cercetare din perioada 2008-2012, datele fiind preluate din baza de date Thomson Reuters InCitesTM.

În luna noiembrie a anului trecut, Facultatea de Matematică și Informatică s-a situat, conform Academic Ranking of World Universities in Mathematics, pe poziţia 101-150 în topul Shanghai, cel mai prestigios top al clasificării universităților din întreaga lume, UBB fiind singura universitate din România care se regăseşte în acest top.

Comenteaza