Reţea de spărgători de locuinţe, destructurată de poliţişti. Au furat de 70.000 de lei VIDEO

Reţea de spărgători de locuinţe, destructurată de poliţişti. Au furat de 70.000 de lei VIDEO
Doi bărbaţi suspectaţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe au fost reţinuţi pentru 24 de ore în urma unor percheziţii.

Descinderile, în număr de nouă, au avut loc miercuri la domiciliile unor persoane din Dej, Cluj-Napoca şi Floreşti, bănuite de comiterea mai multor furturi din Dej şi Cuzdrioara.

Astfel, poliţiştii au stabilit că în perioada octombrie 2014 - martie 2015 un clujean de 51 de ani ar fi pătruns fără drept şi sustras bani, bijuterii, laptop-uri, imprimante şi carduri bancare din locuinţele a cinci persoane.

Prin faptele sale, bărbatul ar fi cauzat un prejudiciu total de aproximativ 70.000 de lei. Activitatea lui ar fi fost sprijinită de alte cinci persoane din Cluj-Napoca, Floreşti şi Cuzdrioara. 

În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate bunuri în privinţa cărora există suspiciunea că ar proveni din săvârşirea infracţiunilor, precum şi instrumente care ar fi fost folosite în activităţi ilicite.

 

"Până în prezent, faţă de trei persoane a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale pentru furt calificat şi complicitate la furt calificat, fapte prevăzute de Codul penal. Poliţiştii l-au reţinut, pentru 24 de ore, pe bărbatul de 51 de ani. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi faţă de un bărbat de 58 de ani din Cuzdrioara, care ar fi sprijinit activitatea infracţională. Totodată, în privinţa celor doi, instanţa a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.", informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj. 

Activitatea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea integrală a prejudiciului, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Comenteaza