Reprezentanți ai partidului extremist maghiar Jobbik au depus o coroană cu panglică neagră la monumentul lui Matei Corvin

Reprezentanți ai partidului extremist maghiar Jobbik au depus o coroană cu panglică neagră la monumentul lui Matei Corvin
Tineri originari din Ungaria, reprezentanți ai partidului extremist maghiar Jobbik, coroane de flori la statuia lui Matei Corvin, dintre care una cu panglică neagră.

Cîțiva membri ai partidului extremist din Ungaria, Jobbik, au depus vineri coroane de flori la statuia lui Matei Corvin din Cluj-Napoca, iar una dintre coroane avea o panglică neagră, anunță Agerpres. Extremiștii aveau și steaguri cu însemnele formațiunii lor și au intonat câteva cântece în limba maghiară.

Șeful Poliției Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, a declarat, pentru Agerpres, că a fost vorba despre 9-10 tineri, cetățeni ai Ungariei, care au fost legitimați, urmând să se stabilească dacă prin gestul lor au încălcat legile statului român. Bonțidean a mai precizat că tinerii unguri se aflau în tranzit prin Cluj-Napoca. Aceștia susțin că merg la Șumuleu Ciuc, unde vor participa la o sărbătoare a comunității maghiare. Peste o sută de mii de oameni din întreaga lume sunt asteptați, sâmbătă, la Șumuleu Ciuc, la marea procesiune de Rusaliile catolice.

 

Comenteaza