Reglementările privind ridicarea restricțiilor de călătorie intra-UE, redactate şi cu ajutorul Asociația Aeroporturilor din România

Reglementările privind ridicarea restricțiilor de călătorie intra-UE, redactate şi cu ajutorul Asociația Aeroporturilor din România

Asociația Aeroporturilor din România, membră în Consiliul Internațional al Aeroporturilor, regiunea  Europa (ACI EUROPE) a făcut parte din grupul de lucru care a elaborat cele 2 documente de referință ale ACI Europe, care au fost publicate odată cu ridicarea restricțiilor de călătorie intra-UE.

Documente intitulate “10 Angajamente ale industriei aeroportuare către pasageri, comunități și autorități” și „10 Recomandări către Autoritățile Naționale și Instituțiile Europene” arată angajamentele industriei aeroportuare referitoare la  restabilirea cu încredere și în singuranță a conectivității aeriene. Cele 2 documente au fost publicate în colaborare cu asociațiile aeroporturilor din Franța (UAF&FA), Germania (ADV), Italia (Assaeroporti), Marea Britanie (AOA) și Asociația Aeroporturilor din România, al cărei președinte este domnul David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional Cluj.

Grav afectate din punct de vedere financiar, în urma pandemiei Covid -19, aeroporturile europene au solicitat prin intermediul ACI Europe ridicarea restricțiilor de zbor atât în statele membre UE cât și în celelalte țări, până la finalul lunii iunie 2020. Prin angajamentele asumate, aeroporturile asigură pasagerii și autoritățile europene și cele de la nivel național de faptul că măsurile implementate fac ca transportul aerian și spațiile din aeroporturi să fie dintre cele mai sigure din punct de vedere al normelor sanitare.

Totodată ACI Europe a subliniat în cele două documente și importanța majoră pe care aeroporturile le au în dezvoltarea economică a statelor, prin urmare solicită factorilor de decizie să elaboreze un plan clar pentru reconstruirea conectivității aeriene și revigorarea turismului. Demersurile ACI -Europe au fost apreciate și de Comisarul European pentru Trasnsporturi, doamna Adina Vălean.  

Comenteaza