Regizorul care i-a ignorat pe comunişti: Filmele de azi trebuie să arate altceva decât vedem la televizor FOTO

Regizorul care i-a ignorat pe comunişti: Filmele de azi trebuie să arate altceva decât vedem la televizor FOTO
Cunoscutul regizor şi scenarist Ioan Cărmăzan şi-a lansat vineri la Cluj cartea de proză "Zece povestiri".

Trei dintre povestirile din volum au fost lansate în revista "Cenaclu" de la Păltiniş, celelalte şapte fiind selectate de reprezentanţii editurii Ecou Transilvan, unde a apărut cartea, din mai multze povestiri ale autorului.

"Nu m-am considerat niciodată un dizident, dar nu am fost membru de partid. De fiecare dată când eram întrebat am zis că <nu sunt pregătit>, apoi a venit revoluţia. Mă bucur că în filmele mele nu apare nici cuvântul comunism, nici portretul lui Ceuşescu. După 1989 am dat în partea cealaltă, a apărut dezmpăţul, femei goale, sex, iar după aceea poveşti cu sărăciţi. Filmul este totuşi o poveste, o lumină care se duce înspre oameni. În contextul în care la tv putem vedea oribilităţi, filmul ar trebui să arate altceva", a explicat Ioan Cărmăzan, la lansrea organizată vineri după-masă la cafeneaua Klausenburg din Cluj-Napoca.

"Veau să salut în domnul Cărmăzan o generaţie, o generaţie care nu a prea avut loc în timpul lui Ceauşescu", a explicat editorialistul ZIUA de CLUJ, Octavian Hoandră, moderatorul evenimentului.

Reprezentanta editurii Ecou Transilvan a subliniat că volumul lui Ioan Cărmăzan inaugurează colecţia de proză a editurii.

 

Etichete
Comenteaza