Registru online şi Carte de condoleanţe pentru familiile victimelor de la Nisa

Registru online şi Carte de condoleanţe pentru familiile victimelor de la Nisa
O carte de condoleanțe va fi deschisă vineri la Ambasada Franței de la București. Mesaje pot fi trimise şi pe registrul online de pe site-ul Ambasadei

"Ambasada Franței în România le mulțumește tuturor celor care și-au exprimat, de ieri seară, condoleanțele și sprijinul pentru națiunea franceză, după atentatele teroriste care au avut loc la Nisa, pe 14 iulie", se arată în comunicat, relatează agerpres.ro

Drapelele franceze de pe teritoriul României sunt în bernă.

Autoritățile române au decis să ia măsuri suplimentare de securitate în jurul tuturor instituțiilor oficiale franceze în România. "Ambasada Franței vrea să mulțumească în mod special autorităților române pentru promptitudinea reacției lor și pentru disponibilitatea lor", menționează, în comunicat, oficialii misiunii diplomatice la București.

Cartea de condoleanțe va fi deschisă în fața Ambasadei Franței în România (strada Biserica Amzei nr. 13-15, București). În zilele următoare, aceasta va rămâne la dispoziția publicului între orele 9,00 și 20,00.

A fost deschis şi un Registru de condoleanțe online a fost pe site-ul Ambasadei Franței unde au fost deja publicate numeroase mesaje trimise de cele mai înalte autorități române, misiuni diplomatice și numeroși cetățeni. Persoanele care doresc acest lucru își pot trimite mesajele pe adresa: presse.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr.

Un franco-tunisian a intrat, joi noaptea, în plin cu un camion într-o mulțime de oameni la Nisa și a deschis focul înainte de a fi neutralizat de poliție. Atentatul s-a soldat cu peste 80 de morți și zeci de răniți, dintre care 18 sunt în stare de 'urgență absolută'. Printre răniți se numără și doi cetățeni români stabiliți în Franța.

 

Comenteaza