Regele Charles, așteptat la Viscri, în Transilvania. Prima vizită în străinătate după încoronare

Regele Charles, așteptat la Viscri, în Transilvania. Prima vizită în străinătate după încoronare
| Foto: https://cnn.com/

După ce s-a aflat că regele Charles vine în România la începutul lunii iunie, țara noastră face înconjurul presei britanice. Aceasta va fi prima vizită a monarhului după încoronare. 

„Prima călătorie în străinătate a regelui Charles de după încornare urmează să fie o vacanță de mers pe jos în țara lui Dracula” - scrie cotidianul britanic The Sun despre vizita în România a monarhului.

Jurnaliștii britanici amintesc că, în țara noastră, regele - care este, după cum spun ei „descendent al eroului național Vlad Țepeș” - deține cel puțin zece proprietăți. La Viscri este una dintre ele.

La Viscri, satul de suflet al Regelui, nu mai există niciun loc de cazare disponbil, dar în localitățile învecinate, la fel de frumoase și sălbatice, deja nu se mai pot găsi camere libere, în caz că vreți să fiți prin preajma regelui, a transmis stirileprotv.ro, despre prima vizită a monarhului britanic în străinătate după încoronare. 

De fapt, odată cu sosirea Regelelui Charles al III-lea la noi în țară aceasta ar fi prima dată când un rege al Marii Britanii și al Irlandei de Nord ajunge în România așa că se așteaptă ca la sosirea suveranului britanic în zonă să fie și foartă multă lume dornică să îl întâlnească. 

În această prima vizită de după încoronare nu va fi însoţit de regina Camilla, a transmis The Sun.  Jurnaliștii britanici spun că e posibil să zăboveasca în Transilvania timp de o săptămână, pana în 6 iunie ceea ce înseamna că vizita regală se va suprapune cu mica vacanță de Rusalii a românilor.

Președintele Klaus Iohannis îl va primi oficial pe Charles la Palatul Cotroceni, reședința sa din capitala București, dar excursia va fi în mare parte o scurtă vacanță în Transilvania, mai precizează The Sun. 

Comenteaza