Rechizitoriul "Mită la Vama Cluj" a ajuns la instanţă

Rechizitoriul
În 16 martie 2011, procurorii l-au prins în flagrant delict pe Florin Alain Modrea, în timp ce ieşea din biroul lui Moshe cu suma de 4.000 de euro, bancnotele având seriile înregistrate.

Fostul şef din Vama Cluj Alain Modrea şi omul de afaceri israelian Zur Moshe au fost trimişi în judecată de către procurorii DNA pentru luare de mită, respectiv pentru complicitate la dare de mită.

Instanţa va verifica mâine legalitatea măsurii arestului preventiv în cazul celor doi. Rechizitoriul procurorilor DNA arată în amănunt modul în care denunţătorul Cătălin Alexandru, patron al firmei Royal International Impex, i-a dat lui Zur Moshe suma de 12.000 de euro, pentru a fi predată mai departe lui Modrea, cu scopul de a "îmblânzi" controlul la societatea sa demarat de doi inspectori subordonaţi lui Modrea. În 16 martie 2011, procurorii l-au prins în flagrant delict pe Modrea, în timp ce ieşea din biroul lui Moshe cu suma de 4.000 de euro, bancnotele având seriile înregistrate în procese verbale de la DNA şi provenind din fondul special al instituţiei.

Moshe şi-a recunoscut fapta şi le-a spus procurorilor că i-a dat lui Modrea doar 4.000 din cei 12.000 de euro, pe motiv că nu a avut încredere că va rezolva problema şi de teamă că denunţătorul îi va cere banii înapoi.

Alain Modrea susţine că a primit banii cu titlu de împrumut.

Citiţi mâine în ZIUA de CLUJ filmul evenimentelor ce au precedat prinderea în flagrant delict a lui Alain Modrea, aşa cum este el descris în rechizitoriul DNA.

Comenteaza